Bauke Keekstra maakt prima debuut bij ultraloop en Loopgroep Dokkum actief bij de Berenloop


Bauke Keekstra uit Dokkum maakte zondag zijn debuut bij de ultraloop over een afstand van 50 kilometer.

Nadat Bauke goed was hersteld van de marathon van Berlijn, 20 september jongstleden, werd er twee weken rust genomen en daarna werd de training weer opgepakt. Ter voorbereiding op de ultraloop werden nog 4 lange afstanden gelopen. Op woensdag 21 oktober werd er in het drentse plaatsje Lhee deelgenomen aan een bosmarathon. Samen met Henri Wolters, zijn loopmaat uit Hantumhuizen, werden deze 42 km in een trainingstempo prima volbracht, zodat de beide lopers goed voorbereid aan de ultraloop konden starten, de eindtijd van de marathon van Lhee was 4:34:28.

De ultraloop werd georganiseerd door loopgroep a.s. Daventria uit Deventer. Er was een afstand van 50 km en 100 km. De start was om 8 uur in de ochtend, omdat er een tijdslimiet van 11 uren was op de 100 km. Er werd gelopen op een atletiekbaan en om het uur werd er gewisseld van looprichting.

Met weinig wind en mistig weer ging Bauke van start, de eerste 10 km net boven het uur, daarna kon hij tot 42 km behoorlijk vlak lopen met tussentijden 20 km in 1:59:40, 30 km in 3:03:00, 42 km in 4:17:30, maar 3 minuten langzamer dat zijn PR op deze afstand. Daarna werd het iets zwaarder over de laatste 8 kilometer naar de finish, maar met een prima tijd van 5:09:42 kwam Bauke zeer tevreden over de finishlijn.

Henri had iets meer tijd nodig, zijn eindtijd was 5:15:30.

Bauke tijdens de ultraloop te Deventer


Sportgroet Roelof Elzinga