Jaap Baalbergen deelnemer van de zevenheuvelenloop in Nijmegen 2009


Zondag kwamen er 30.000 deelnemers aan de start bij de zevenheuvelenloop in Nijmegen. De afstand die moest worden afgelegd was 15 kilometer zowel voor de wedstrijdlopers als voor de recreatieve lopers.

Jaap Baalbergen ging goed van start en zal al gauw in een groep die op een eindtijd van 1:14:00 zou uit komen. Met een tempo van 4:35 per kilometer gingen de eerste kilometers prima, het tempo zakte iets terug toen hij de eerste heuvels over moest. Na een gestage klim ging het tempo weer iets omhoog. De weersomstandigheden waren prima, droog, weinig wind en iets te warm maar met het vele publiek langs de kant en de prachtige omgeving was het genieten onderweg voor de hardlopers. Jaap kwam na 5 km door in een tijd van 23:53, de 10 km in 47:00 en de laatste 5 km die bergafwaarts gingen in een tijd van 22:30 min. Zodoende kwam Jaap in een prima eindtijd van 1:09:30 over de finish.


Jaap tijdens de zevenheuvelenloop

Tiny Wouda, uit Kollum en oudlid van de loopgroep, had een dag eerder nog een trainingsdag in Nijmegen gehad en kon zo nog mooi even deze loop op de zondag meepakken. Ze liep een vrij constante race en met de mooie eindtijd van 1:17:40 passeerde zij de finish.


Tiny met nr 2660


Tirunes Dibaba liep een nieuwe wereldrecord bij de vrouwen op deze afstand van 15 km in een tijd van 46:28 min. Haar echtgenoot Sileshi Sihine werd nummer 1 bij de mannen in een tijd van 42:15 min.

Sportgroet Roelof Elzinga