Sieger Jan Cuperus debuteert op de halve marathon Wommels 2009


Zaterdag kwamen in Wommels 200 deelnemers aan de start bij de Slachterin. Er kon worden gelopen op de afstanden van 21,1 km, 10,2 km en 5 km.

Het mooie parcours ging over vele gedeeltes van de slachterdijk rondom Wommels.

Sieger Jan Cuperus en René Wijnstra beide uit Dokkum gingen van start op de halve marathon. Het was voor Sieger Jan zijn  eerste halve marathon, die hij in wedstrijdverband zou lopen.
Met een stevige wind mar met verder droog weer ging Sieger rustig van start, om zodoende zijn krachten over de 21,1 km goed te verdelen. Hij zou dan ook zijn eigen tempo blijven lopen en de gehele afstand bij solo volbrengen. Het debuut van Sieger Jan op de 21,1 km was dan ook prima met een tijd van onder de twee uur, kwam hij in 1:57:16 over de finish.

René Wijnstra kwam onderweg al gauw een groepje tegen, die een tempo liepen wat goed bij hem paste, zodat hij dan ook bij hen aansloot en de rest van de halve marathon bij deze groep bleef tot de finish. René zou deze 21,1 km volbrengen in de tijd van 1:49:37 en zag dit als een goede voorbereiding op de Adventure Run van Ameland op 12 december '09.

Oudlid Jan Boonstra uit Sneek liep de 10,2 km. Na jaren van blessureleed kwam hij weer eens in actie in wedstrijdverband en in de tijd van 40:48 kon hij terug zien op een geslaagde terugkeer op het wedstrijdniveau.


Sportgroet Elzinga