Leekster Lenteloop mrt 2009 Jaap Baalbergen als pacer


Jaap Baalbergen als pacer bij de 23ste Leekster Lenteloop

Zaterdag kwamen de beide heren van loopgroep Dokkum, Jaap Baalbergen en René Wijnstra, aan de start voor de 23ste maal georganiseerde halve marathon in de Groningse plaats Leek.

De deelnemers konden starten op de afstanden van 5, 12.8 en 21,1 km en voor de jongere deelnemers was er een jeugdloop georganiseerd, die konden kiezen uit verschillende afstanden.
De start vond plaats op het landgoed Nienoord, waar de deelnemers eerst een ronde maakten en daarna via autoluwe wegen een mooie route om het Leekstermeer liepen.

De beide Dokkumers gingen van start op de halve marathon. Het weer was prima, droog en mooi loopweer. Jaap Baalbergen zou deze middag zich inzetten als pacer voor René. Jaap druk in training voor de marathon van Rotterdam heeft de laatste weken nog al wat kilometers afgelegd en kan daardoor de 21,1 km in een behoorlijk vlak tempo afleggen. Met Jaap op kop, die het tempo aan zou voeren van 5.10 minuut per kilometer, en met dit tempo zou er een eindtijd uitkomen van 1:47:00, dit was ook de doelstelling van René, die de laatste maanden nog geen halve marathon had gelopen door wat kleine blessureleed.


René in het blauw en Jaap in het wit en oranje

Door het goede pacer werk van Jaap, die het tempo strak aanhield en René af en toe een beetje moest afremmen als hij het tempo wat opvoerde, konden de beide lopers keuring in de tijd van 1:47:22. Een prima prestatie van beide atleten, René werd 25 ste bij de categorie mannen 40+ en Jaap werd 16de bij de categorie mannen 50+.

Sportgroet Roelof Elzinga