Jaap Baalbergen loopt prima tijd bij zware halve marathon van Texel september 2009


Zondag klonk om 13:30 uur het startschot dat door een scheepstoeter wordt gedaan. Bij deze halve marathon van Texel kwamer er 1650 hardlopers aan de start. Er kon worden gelopen op twee afstanden, de 10 km en de 21,1 km.

Aan de start twee leden van Loopgroep Dokkum e.o. op de halve marathon, Jaap Baalbergen en René Wijnstra beide uit Dokkum. Met weinig wind en vrij warm weer én met een prachtig parcours dat behoorlijk zwaar was. Er moesten behoorlijk wat duinen wroden beklommen en door het rulle zand op het strand maakte dat het een pittige loop werd.

Beide heren bleven de eerste 10 kilometer bij elkaar, waarna René het tempo iets naar beneden moest aanpassen. René is net terug van een hamstringblessure en kan nog niet helemaal voluit gaan. Jaap kon zijn begintempo goed vasthouden en kwam in een prima tijd van 1:46:59 min over de streep en René volgde hem op een paar minuten met een eindtijd van 1:50:27 min.

Gastlid Ronald Leijstra, uit Ballum Ameland en familielid van René, had nog niet zoveel getrainde kilometers in de benen als de twee lopers van Loopgroep Dokkum en het werd voor hem dan ook een pittige halve marathon. Maar toch liep hij deze afstand zonder al te veel problemen uit in een tijd van 2:12:23 min.René over de finish

Sportgroet Roelof Elzinga