Peter Pranger goed op dreef bij de Damwâldrin

Peter Pranger was zaterdag 11 september in goeden doen bij de Damwâldrin in Damwoude. Een kleine honderd deelnemers stonden aan de start voor de afstanden 5km, 10 km en 10 Engelse Mijlen ( 16.1 km.). Peter ging van start op de 16.1 km. Peter, die samen met zijn zoon de marathon van New York zal lopen, heeft al veel kilometers in de benen als voorbereiding op deze marathon.

 

Met de vorm en conditie zat het goed bij Peter die als eerste van de loopgroep binnen kwam op deze afstand. Hij bleef clubgenoten Durk Gros en René Wijnstra voor. René is ook in voorbereiding voor de marathon van New York. Hij liep na de 16.1 km nog eens 10 km in een rustig duurlooptempo en kwam deze zaterdag tot een totaal van 26 km.

De eindtijden van de lopers op de 16.1 km, Peter Pranger 1:24:49, Durk Gros liep 1:27:58 en René liep een rustig duurlooptempo en kwam uit op 1:30:29.

Roelof Elzinga, die niet helemaal fit was, ging van start op 10 km. Roelof wilde graag onder de 50 min. Blijven. Hij had het echter lastig en kwam niet helemaal in zijn ritme. Hij ging in een niet onverdienstelijke tijd van 50:27 min over de finish. Rommert Glazema, op weg terug na wat gezondheidsproblemen, liep een constante race en liep een tijd van 52:27 min.

Jelle Nutma uit Surhuisterveen gaat af en toe met de loopgroepleden op stap naar diverse loopjes. Hij liep een verdienstelijke 10 km en finishte in de tijd van 47:02 min. Jacob v/d Ploeg liet zich niet kennen na een korte nacht veroorzaakt door een bezoek aan het concert van broer Siep. Hij ging voor de eerste plaats en dat lukte. In een prima tijd van 41:30 min werd hij winnaar op deze 10 km.

 

Sportgroet Roelof