Jaap, Jaap, Jan en Niek lopen de Noorder Fit Run

Zaterdag 8 oktober werd voor de veertiende keer de Noorder Fit Run in Leeuwarden gehouden. Aan deze door de Stichting Vrienden van het MCL en Atletiekvereniging Lionitas georganiseerde wedstrijd konden ook bedrijfsploegen meedoen. Namens sponsor Pranger-Rosier deden Jaap Baalbergen, Niek van der Molen, Jan Rietberg en Jaap Visser mee. Zij deden mee aan de langste afstand, 10 kilometer, en moesten vier rondes door het park bij Abbingahiem lopen.
Vooraf was wel duidelijk dat het parcours, gezien de vele bochten en de smalle paden en bruggetjes, zich niet leende om een scherpe tijd neer te zetten. Bovendien viel het vooral in het begin niet mee te demarreren vanwege het grote deelnemersveld. Toch kunnen de vier lopers van Loopgroep Dokkum tevreden zijn. Niek finishte in 40.47 (8e van de deelnemers aan de Bedrijvenloop), Jaap Visser in 41.21 (9e) en Jan en Jaap Baalbergen in 50.57 (44e en 45e). Vooral Jan was erg in zijn sas met dit resultaat omdat hij een paar minuten sneller liep dan hij vooraf had gehoopt. De tijd van de vierde loper in een ploeg telde waardoor de Pranger-Rosier-ploeg eindigde als 5e in het klassement van de bedrijfsploegen. Een keurige prestatie aangezien van de in totaal 16 deelnemende bedrijven soms meerdere en/of grotere ploegen meededen
De opbrengst van de Noorder Fit Run wordt dit jaar besteed aan het opknappen van patiƫntenkamers van het Oncologisch Centrum Leeuwarden, onderdeel van het MCL. Voor dit goede doel hebben de lopers van de loopgroep zich met veel plezier ingezet.