Stevige wind bij Leijenloop in het Friese Opeinde

Van Loopgroep Dokkum startten Jaap Baalbergen ,Reina Hes, Roelof Elzinga en ons gastlid Thea van der Meulen uit Sneek op de 12 km.

Jaap Baalbergen liep weer een prima wedstrijd, ondanks de stevige wind die er stond. Tevens was hij goed hersteld van de halve marathon die hij de zaterdag daarvoor in Zwolle had gelopen. Jaap ging bij deze 12 km als 12e onder het finishdoek door in een tijd van 53.56 min.

Met afwisselend kopwerk van Thea van der Meulen , Roelof Elzinga en Jelle Nutma liep dit drietal de eerste 5 km in een tempo van 5.15 min/km. Ze konden door het goede kopwerk van hun drieën keurig het tempo vasthouden, ondanks de zeer sterke tegenwind. Na de eerste verzorgingspost op het 5 km punt moest Roelof afhaken. De verzuring sloeg toe na 30 km pittig gefietst te hebben en met iets te weinig rust tussen het fietsen en het lopen, moest hij de beide andere lopers laten gaan. Jelle liep in een prima tempo door en kon voor de wind de snelheid nog iets verhogen en liep een keurig tijd van 1:00:35. Een knappe prestatie na maanden van blessureleed en dan al weer zo aan de bak.

Thea van de Meulen kon Jelle nog een poosje volgen, maar pakte bij iedere verzoringspost even de rust om iets te drinken en kwam daardoor 2 minuten later binnen dan Jelle in een tijd van 1:02:04 werd Thea 5e bij de dames.

Ook Roelof nam de tijd om iets te drinken bij de 3 posten onderweg. Dit was ook wel nodig, want het was op de windluwe plaatsen behoorlijk warm. In een iets rustiger tempo dan de eerste 5 km liep hij in een constant tempo naar de finish. Met een tijd van 1:04:17 was hij niet ontevreden.

Onze trainster Reina Hes deed het iets rustiger aan deze dag. Ze voelde de pittige training van de donderdagavond nog in haar benen en besloot daarom om er een rustige duurloop van te maken. In een tijd van 1:08:02 ging zij bij de dames als 14e over de streep.

De Leijenloop is prachtige loop met op de 12 km 3 keer een verzorgingspost. Een klein minpuntje  is dat de splitsing van de verschillende loopafstanden niet goed zichtbaar is. Veel lopers liepen de verkeerde kant op.

Sportgroet Roelof