Prachtig weer bij Amelander Adventure run

Zaterdag 14 december gingen 8 lopers van loopgroep Dokkum naar Ameland om deel te nemen aan de 10e editie van de Adventure run. Onderweg naar Holwerd waren de luchten nog donker, maar eenmaal op het eiland begon de zon langzaam door te breken. Hierdoor was de kledingkeuze snel gemaakt en was het niet nodig om extra kleding te dragen.

Van de loopgroep waren drie lopers vertegenwoordig op de halve marathon, namelijk de goed getrainde Peter Pranger, de altijd lichtvoetige loper Jaap Baalbergen en ons gastlid uit Sneek Thea van der Meulen. Thea is op de weg terug van lastig blessureleed. Alle drie hebben deze prachtige route over duinen, strand, bospaden en langs de wadkust prima volbracht.

Jaap Baalbergen was als eerste weer terug van de drie. Hij liep een keurige 1.43.33. Peter Pranger kwam een kleine 10 minuten later binnen in 1.53.52.

Thea van der Meulen bleef keurig binnen de 2 uur en finishte in een tijd van 1.59.27.

Op de 10 km gingen 5 leden van start.

Als eerste van de loopgroep ging Roelof Elzinga over de eindstreep. Het was zijn bedoeling om de 21.1 km te lopen, maar door een blessure 6 weken voor deze loop moest hij afhaken. Hij kon desondanks zonder een pijntje de 10 km volbrengen in een tijd van 56.01.

Het was ook genieten voor Theun Oenema en Jilles Visser. Op het strand voor de wind en de zon op hun bol is het lopen een lust voor beide heren. In een goede balans met een regelmatig tempo konden ze gedurende de hele race met elkaar op trekken. Theun had net iets meer macht op de laatste kilometers en kwam binnen in 59.45. Jilles volgende op enkele seconden in 59.53.

Jilles Bijlstra en Reina Hes achterhaalden elkaar naar enkele kilometers en besloten gezamenlijk de 10 km uit te lopen. Beide liepen een tijd van 1.00.25.

Alle acht de lopers hadden een prachtige dag beleefd met prachtig loopweer en prachtige parcours over bospaden, door de duinen en met de wind in de rug over het strand. Het was genieten.

De herstellende Bauke Keekstra was deze dag als fotograaf mee en heeft mooie kiekjes van de lopers gemaakt. We hopen dat zijn herstel voorspoedig verloopt en dat hij binnen afzienbare tijd weer aan een loop kan deelnemen.

Sportgroet Roelof