Kleine Wielenloop 2014

Afzien, koud, nat, wind, modder, waterplassen, sompende sokken en natte onderbroeken.

In één woord: fan-tas-tisch!

Op zaterdag 8 februari gingen 9 lopers van Loopgroep Dokkum richting Leeuwarden om daar de 33e Kleine Wielenloop te lopen. In twee auto’s gingen de Rode jasjes richting de hoofdstad van Fryslân voor deze mooie loop.

De altijd sterke en snelle Jaap Baalbergen was ook van de partij. Zijn doel was om lekker te lopen en niet te veel na te denken over een snelle tijd. Jaap zijn strategie is wel om vooraan te staan bij de start om op die manier een uitdagend tempo te pakken wat hij de gehele race kan vasthouden en wat goed voelt. Eenmaal lekker warm gelopen vindt Jaap het fijn om tegen de wind in te beuken, het mooie parcours en de vele plassen op de schelpenpaadjes vragen extra concentratie, maar dit maakt het tot een mooie loop. Jaap eindigt in een tijd van 44:39 en is hiermee de snelste van Loopgroep Dokkum.

In het kielzog van Jaap vinden we Sieger Jan Cuperus. Sieger Jan heeft de laatste periode weinig kunnen trainen en wilde een ‘gewoon’ lekker wedstrijd lopen. In de auto onderweg naar Leeuwarden had Sieger samen met Roelof Elzinga bekokstoofd dat ze samen zouden gaan lopen. Roelof loopt altijd een mooie strakke race en had een tijd rond de 52 á 53 minuten in gedachten. Deze tijd lonkte Sieger Jan ook wel en hij besloot om te gaan aanhaken bij Roelof. De omstandigheden van de loop waren pittig, maar ondanks de plassen heeft Sieger het als een prachtig rondje ervaren. Het ging hem goed af, want de klok stond op 48:58 toen hij over de streep kwam.

Roelof Elzinga had een bijzondere voorbereiding op deze loop; de vrijwilligersavond van Be Quick. Dit ging gepaard met een paar potjes bier, lekker Chinees eten en laat op bed. Blijkbaar tot de sleutel tot een goede loop, want Roelof komt in een tijd van 49:33, keurig onder de 50 minuten binnen.

Ook Jan Boon had dezelfde voorbereiding als Roelof; de vrijwilligersavond van Be Quick. In plaats van een paar potjes, lustte Jan er wel 10 en Jan kennende is het ook laat geworden. Ook dit mocht niet deren en kwam Jan in een tijd van 49:34 over de finish. Jan liep deze loop als voorbereiding op de halve marathon in Praag, die begin april op de agenda staat.

10 punten bijschrijven aan het Loopcircuit was het doel van Afke Woudstra. Ze was dit jaar nog niet aan een loopje toegekomen en het nulletje in het overzicht moest omgezet worden in de eerste punten. Doordat het geen extreme winter was heeft Afke de laatste tijd redelijk kunnen trainen. Ook zij is in voorbereiding op de halve marathon van Praag. De extra trainingen beginnen zijn vruchten af te werpen en in een mooie tijd van 54:22 kwam zij over de finish.

Voor Jilles Bijlstra was het zijn eerste 10 km in 2014. Jilles is na zijn blessure rustig begonnen met opbouwen en was nu toe aan zijn eerst 10 kilometers op de klok. Hij wilde dan ook lekker lopen. Het afwisselende parcours door de Kleine Wielen heeft Jilles ondanks het slechte weer als erg mooi ervaren. In een tijd van 55:06 kwam Jilles over de finish en deed dit samen met Reina.

Reina Hes had als doel om 5:45 per kilometer te lopen, dit heeft ze redelijk gehaald. De ene keer iets sneller, de anders keer iets er onder. Dit kwam met name door het parcours wat erg wisselde van ondergrond. Reina had haar goed voorbereid, horloge opgeladen, sporttas in te pakken, brood te smeren en drinken mee te nemen. Reina vond het een mooi gevarieerd parcours en kwam in dezelfde tijd als Jilles over de finish.

Bauke Keekstra had de spannendste dag van allemaal. Het was de eerste loop in wedstrijdverband na zijn hartinfarct. Vele zaken hielden hem bezig die ochtend, waar sta je? Hoe zal het gaan? Bauke is na het infarct onder begeleiding blijven trainen. Dit ging de ene keer beter dan de andere keer en hoe deze loop ging uitpakken zou dan ook een grote verrassing worden. De weergoden waren ons dan misschien niet gezind, de loopgoden waren er wel voor Bauke. In een prachtige tijd van 55:45, ruim onder het uur, kwam hij over de finish! Bauke was uiteraard erg trots op dit resultaat en dit stemt hem goed voor het vervolg. Want ook Bauke is in training voor de halve marathon in Praag. Met dit mooie resultaat in de (loop)broekzak komt dat zeker in orde.

Ook ons gastlid Tiny Wouda was van de partij! Zij liep de 16 kilometer in 1:23:03!

Alle lopers hebben de loop als ‘zwaar’ ervaren. Er was een harde wind, regen, het was koud en nat en met name het voortdurend opletten waar je je voeten neer moest zetten, maakte het tot een zwaar loopje. Maar het lopen met je loopvrienden maakt het altijd een leuke belevenis!