Lopen voor een goed doel in Burgum

Zaterdag 19 april gingen 3 leden van Loopgroep Dokkum van start bij de Slach om e mar loop in Burgum. Dit jaar werd er gelopen voor scholen in Tanzania. Stichting Shoma hoopte door deze loop, mede door sponsoren, een bedrag van 12.250 euro op te halen.

Klaas van der Kooij, Roelof Elzinga en gastlid Thea van der Meulen kwamen namens Loopgroep Dokkum aan de start in een deelnemersveld van bijna 250 lopers en loopsters. Er kon over drie afstanden gelopen worden namelijk 6.5 km, 11 km en 21.1 km. Tevens was er de mogelijkheid om als wandelaar aan deze Slach om e mar deel te nemen. Thea van der Meulen liep vandaag 21.1 km. Ze was goed hersteld van de halve marathon van Praag en wil op deze manier haar duurconditie vasthouden. En dat lukte voortreffelijk met een tijd van 1:51:33 kwam ze als eerste vrouw op deze afstand over de finish.

Klaas en Roelof zouden vandaag genieten. Het was prachtig loopweer met een fris briesje uit het oosten. Via het mooie parkoers langs het Prinses Magrietkanaal over smalle verharde en zandpaden werd de race zorgvuldig opgebouwd in een tempo van 5:20 per km.

Roelof, voor de 8e maal aan de start bij deze loop, en Klaas zouden de gehele wedstrijd gezamenlijk lopen. Na 5 km een redelijk vlak tempo te hebben gelopen werd er op het zandpad van een kilometer het tempo iets naar beneden gebracht.

Ze bleven achter twee lopers lopen die hun eerder hadden ingehaald. Dit had een positieve invloed op de rest van de loop. Na de verzorgingspost op 6 km ging het tempo omhoog. Klaas en Roelof waren goed aan elkaar gewaagd en konden zo de laatste 5 km in een prima tempo naar de finish lopen. Met een gemiddelde van 5:14 per km gingen beide heren in de tijd van 56:56 gezamenlijk en tevreden onder het finishdoek door.

Sportgroet Roelof