Prachtige loop in Oenkerk

Zaterdag 17 mei kwamen 5 leden van loopgroep Dokkum in actie bij de Statentocht in Oenkerk. De start was om 11.00 uur en er verschenen 330 deelnemers aan de start. De lopers konden kiezen of ze 5, 10, 16.1 , 21.1 of 30 kilometer gingen lopen. Dus genoeg keus voor de deelnemers bij deze Statentocht.

Tiny Wouda uit Kollum, ons gastlid, is de laatste maanden prima in vorm en loopt bij elke wedstrijd met de snelste dames mee en is ook enkele keren als eerste over de streep gekomen. Ook bij deze wedstrijd presteerde zij uitstekend en liep de 30 km in 2:45:56.

Op de 10 km gingen Jilles Bijlstra, Reina Hes, Klaas van der Zee en Roelof Elzinga van start. Klaas van der Zee is sinds kort lid van de loopgroep en loopt gemakkelijk. Bij de Statentocht ging hij gezamenlijk met Roelof Elzinga van start.

Het tweetal ging voortvarend van start in een tempo van 5:10 á 5:20 per km over de prachtige route en bleven tot ongeveer 7 km bij elkaar. Roelof had iets meer kracht in de benen en liep langzaam bij Klaas vandaan.

Bij 8 km wachtte Roelof nog even op Klaas, maar die kon het tempo van Roelof niet beantwoorden.

Zo liep Roelof de laatste 2 km alleen naar de finish en had Klaas een mooi richtpunt om Roelof te volgen. Beide heren gingen met prima tijden over de finish Roelof in 52:04 en Klaas in 52:44.

Ook Jilles en Reina liepen gezamenlijk. Ze genoten ook van de prachtige route en het mooie weer. Misschien was het zelfs iets te warm voor sommige deelnemers, maar desondanks het was genieten. Jilles en Reina liepen ook een goede wedstrijd.

Jilles was net iets eerder over de streep dan Reina.

Jilles liep 57:07 en Reina 57:16.

Deze loop is echt een aanrader om eens aan deel te nemen.

Sportgroet Roelof