RAINY NIGHT IN WIJNJEWOUDE

Ieder jaar vertrekken er wel enkele leden van  Loopgroep Dokkum naar de ODV Bosloop in Wijnjewoude. Zo ook op woensdagavond 5 juni. Jaap Baalbergen, Klaas van der Kooij, Roelof en Bauke vertrokken vol goede moed naar de bossen richting Appelscha. In Dokkum was het reeds droog geworden na enkele pittige regenbuien. Ook onderweg bleek  er nog geen vuiltje aan de lucht. Klaas, die een complete studie van het weer had gemaakt, verklaarde stellig dat het een droge avond zou gaan worden. Echter in Wijnjewoude aangekomen betrok de lucht al snel en bij aanvang van de Bosloop regende het al. In eerste instantie betrof het een zomers buitje maar dat zou al snel overgaan in een lange, heftige regenbui welke van start tot finish zou gaan duren. De onverharde paden in en rond Wijnjewoude veranderden al snel in een grote modderpoel. De Bosloop kreeg hierdoor een zeer pittig karakter. Gelukkig waren de Dokkumer atleten in goeden doen en volbrachten ze deze “cross”in prima tijden.

Jaap dartelde door en over de waterplassen naar een puike tijd van 45.57 en verdiende hiermee een keurige 5e plaats bij de M50.

 

 

 

 

Ook Roelof en Klaas leefden zich uit in deze natte speeltuin en liepen zeer verdienstelijke tijden. Roelof eindigde als 9e bij de M50 in een tijd van 48.55 en Klaas deed daar weinig voor onder en noteerde 49.38 (1e M67).

 

 

 

Bauke sloot de rij en kwam, kletsnat, in 56.15 onder het finishdoek door.

 

 

 

 

 

Op naar drogere tijden…………..