Sneek Bolsward Sneek

Zaterdag 30 augustus is Dedde de Jong afgereisd naar Sneek om daar even lekker te lopen. Met ongeveer 400 lopers over, verdeelt over de verschillende afstanden, was het vrij druk bij Sneek-Bolsward-Sneek. Dedde kwam Klaas van der Kooij tegen die ook de 20 km zou gaan lopen. Na gepraat te hebben over de tijden was de conclusie dat Klaas voor een tijd rond de 1:50 zou gaan. Dedde had een tijd onder de 1:45 als streven.

Het startschot ging precies om 17.00 uur, eerst een rondje atletiekbaan en daarna richting Ysbrechtem. De route ging verder via Nijland ,Bolsward en dan terug naar Sneek. Dedde liep lekker tot 15 km. De laatste vijf km moest hij op de tanden bijten.

Het was benauwd weer om te lopen met op de terugweg de wind in de rug. Dedde kon het tempo 4:50 per km verder goed vast houden tot aan de finish en met een tijd van 1:39:30 was hij zeer tevreden.Klaas had ook een goede race gelopen, hij kwam aan in een goede tijd van 1:47:50.

En ook Klaas was een tevreden man. Beide heren zijn oudlid Thea van der Meulen nog voorbij gekomen. Zij had zich in geschreven voor de 10 km en finishte in een tijd van 53:00.

Na even lekker te hebben gedoucht is Dedde weer huiswaarts gegaan. Hij kon terugkijken op een goede comebackrace.