Bruggenloop Deinum 2014

Zondag 7 december gingen drie leden van de Loopgroep Dokkum samen met voormalig lid Dick Nagelkerke naar Deinum om daar deel te nemen aan de eenmalig georganiseerde Bruggenloop. Een unieke kans voor Jan Boon, Klaas van der Kooij  en Sieger Jan Cuperus om 11 punten toe te voegen aan het veelbesproken Loopcircuit. De loop werd georganiseerd, omdat de brug bij Deinum over het van Harinxmakanaal binnenkort verdwijnt.

Deze brug moesten de deelnemers van de 11,2 km tweemaal bedwingen. Het startgeld voor de deelnemers was €5 startgeld en een blik of pot conserven voor de Actie Voedselbank van Omrop Fryslan. Naast het goede sportieve gevoel hielden de deelnemers dus ook een goed sociaal gevoel over aan deze loop.

De weersverwachtingen waren niet al te best. Op de heenreis regende het en er stond een harde wind. Eenmaal aan de start was het droog en was het alleen nog de wind die de 210 deelnemers parten speelde.

Voor Sieger Jan Cuperus verliepen de kilometers voorspoedig. Hij heeft zijn krachten goed kunnen verdelen. Aan het einde kon er zelfs een sprintje af. In 54:57 kwam hij over de finish.

Jan Boon en Klaas van der Kooij hebben de wedstrijd samen gelopen. Jan kwam iets eerder dan Klaas over de finish in 1:01:22. De finishtijd van Klaas was 1:01:35.

Ook voormalig lid Dick Nagelkerke had lekker gelopen. Hij kwam in 1:06:46 over de streep.

Tevreden en voldaan gingen de lopers weer terug richting Dokkum e.o. en waren ze op tijd thuis voor de derby van het noorden.