nieuwjaarsloop De Wilp

Leden van loopgroep Dokkum e.o. actief in De Wilp

Zaterdagmorgen werd er door Jan Boon om 10 uur besloten wel of niet af te reizen naar De Wilp hij liet het afhangen van de weerssituatie van de komende uren.De vooruitzichten waren prima en de reis kon beginnen eerst Roelof Elzinga opgepikt daarna Klaas v/d Kooij op gehaald en zo vertrok het drietal naar de Wilp.Om twee uur klonk het startschot en een totaal van 110 dames en heren gingen van start op de 10 km een prachtig parcours over b weggetjes en fietspaden die door een mooie landelijke omgeving liepen het was genieten voor de lopers.

 

 

Het weer was prima droog maar op sommige stukken behoorlijk wat tegenwind.Roelof Elzinga had goede benen en liep al gauw in een tempo van bijna 12 km per uur hij kende geen verval over de 10 km die er werd afgelegd en ging in een tijd van 51.39 min over de finish.

 

.

 

De nr. 2 van ons wedstrijd klassement 2014 Jan Boon kon zich mooi aanklampen bij een vrouwelijke haas deze liep een prima tempo voor Jan dus bleef keurig bij haar in de buurt en zo finishte hij in een tijd van 53.05 min.

 

 

Elke kilometer was aan geduid op de 10 km je liep van 10 naar 9-8-7 enz. dus aftellen Klaas v/d Kooij kon exact elke kilometers klokken op tijd en afstand de afstanden klopten aldus Klaas en met een gemiddeld snelheid van bijna 11 km per uur ging hij in 55.10 min onder het finish doek door.

 

 

Een prachtig en goed georganiseerde loop verzorgd door v.v. de Wilperboys met warme douche voor alle deelnemers. Deze loop is zeker een aanrader om volgend jaar nog eens aan deel te nemen.

 

Sportgroet Roelof