trimloop makkum

 
 
 

                             Winter trimloop in Makkum , een pittige 10 km .

 

Vier leden gingen zaterdag van start bij de voor de 29e maal georganiseerde winterloop in Makkum . Dit was een van de loopjes waar nog niet eerder loopgroepsleden van loopgroep Dokkum e.o. aan deel hebben genomen . Dat was ook zo bij de loop in De Wilp waar in het begin van januari enkele leden in actie kwamen . Dus het was starten op onbekend terrein , het parcour in De Wilp was ons goed bevallen dus vandaag maar afwachten hoe het parcours in Makkum was uitgezet .

Onder prachtige weeromstandigheden, mooi winterweer een graad 4/5 gingen we 11.00 uur van start .

. 

Met aan de start een kleine 200 deelnemers die starten op een smal fietspad en wij als loopgroepsleden stonden achter in het veld dus werd er in de eerste km. een noodgedwongen rustig tempo in gezet van een kleine 6 min per km.Dit tempo was iets te traag voor Dedde de Jong en Roelof Elzinga , die al gauw veel deelnemers begonnen in te halen  door de berm naast het fietspad . Eenmaal op juiste snelheid volgde Dedde zijn weg en was al gauw uit het zicht van Roelof ,die zijn eigen tempo aanhield.De eerste kilometers rondom en door Makkum tot de zeedijk gingen ons gemakkelijk af , maar toen werd het parcours wel iets pittiger.Bij de zeedijk de trap op en eenmaal op de zeedijk kregen we een heel smal pad waar inhalen niet mogelijk was . Na de zeedijk gingen we over het strand met tegenwind , dit was een lastig stuk. Daarna een stuk door Makkum op weg naar een stukje natuurgebied over schelpenpaadjes met de nodige klimmetjes onderweg naar de finish.

 Dedde de Jong was rap vandaag ,had nog goede benen van de halve van Egmond die hij ook in een prima tijd volbracht had. Hij kwam vandaag over de afstand van 10.300 meter in de tijd 47.49 min over de finish.

Op het strand was het een lastig stukje voor Roelof , maar kon zich daarna goed herstellen en liep in constant tempo naar de finish toe eindtijd 54.10 min.

 Voor Klaas v/d Kooij was het begin tempo prima , rustig beginnen en we zien wel waar het schip strand dacht Klaas en zo werd er over de afstand gelopen , een eindtijd van 56.13 min.

De blessure van Reina Hes speelde vandaag niet op , in een rustig tempo van 6 min. per km liep zij haar race en kwam pijnvrij in een tijd van 62.15 min over finish , een verstandige beslissing om niet te forceren maar toch genieten van het mooie en afwisselend parcours in en rondom Makkum.

Prachtig loopje wel pittig en net zo als in De Wilp prima georganiseerd voor herhaling vatbaar.

Sportgroet Roelof