kleine wielenloop

                                                                                                                                                

 Al meer dan 40 jaar wordt de Kleine Wielenloop georganiseerd. De start was bij de voetbalclub Leovardia, die met een schitterende nieuwe accommodatie op het Kalverdijkje is gehuisvest.

De club had ook deze keer kleed/doucheruimtes beschikbaar voor de hardlopers. Wij konden genieten van een mooie route door Cammingaburen en door het recreatiegebied de Groene Ster en natuurlijk met een voorjaarszonnetje erbij was het een prachtige ochtend om te lopen.

Met Rommert in de C1 reden Henk, Klaas vdK en Klaas vdZ om 9.45 richting Leeuwarden. Op het Kalverdijkje aangekomen bleek het P-terrein al vol te staan, ook omdat er volop werd gevoetbald. Er zat nu ook maar één P-mogelijkheid op en dat was een vip-P zo dicht mogelijk bij de kleedboxen/kantine waar verder geen enkele auto werd toegelaten. Gezien de plek was het vast en zeker de P van de voorzitter, echter hier hebben wij verder niet naar vernomen.

Na inschrijven in de kantine en een kopje koffie konden we onze nieuwe kleding eindelijk gaan uitproberen. Moest het blauwe jasje

nu wel of niet aan?  De zon schijnt, misschien is het wel warm?

Zo stonden wij in twijfel, maar gelukkig bracht Rommert redding door een klein rondje op het complex te lopen en de juiste kleding uit te proberen.

Er waren veel lopers aanwezig en voor Rommert en Klaas ook meerdere bekenden. Voor Henk en KvdZ weinig tot geen bekenden en ook verder geen andere Dokkumer te bekennen. Het blijkt duidelijk dat hoe langer je meedraait op de lopen op de zaterdag of zondag, hoe meer lopers je als bekenden mag aanspreken.

 

Om 11.00 ging het startschot af en begonnen wij alle 4 aan de 10km. Meteen liepen de beide K’s in een mooi tempo door Cammingaburen met vlak daarachter gevolgd door Rommert en Henk. Het zonnetje scheen en zo liepen we de Groene Ster binnen. We moesten een bruggetje over die we trapsgewijs moesten beklimmen. Na zo’n 5 km sloeg KvdZ een gaatje en ging er ongemerkt vandoor.

Na om de plas te zijn gelopen kwamen we op de parallelweg van de Groningerstaatweg om zo terug te lopen naar het Kalverdijkje.

Eenmaal over de streep bleek dat we 9,5 km hadden gelopen. Na een heerlijke bouillon en/of thee en een warme douche reden we met een tevreden gevoel huiswaarts met alweer een volgende vraag “waar gaan we komende zaterdag lopen?”….De tijden over 9,5 km zijn:

Klaas vd Z     in 48,32 

Klaas vd k     in 50,08

Henk B          in 51,48

Rommert R in  55,12