Malithon 2015

Zondag 15 maart werd de eerste editie van de Malithon in 2015 georganiseerd. Dit is een hardloopwedstrijd voor de Nederlandse militairen die naar Mali uitgezonden zijn ten behoeve van de VN missie MINUSMA. Voor deze editie had de organisatie een route uitgezet van 5 km op kamp Castor in Gao. De deelnemers hadden de keuze om 20 km solo te lopen of deze afstand in teamverband af te leggen. De teams bestonden uit 2 of 4 deelnemers en deze teams liepen de 20 km als estafette.

Ook Loopgroep Dokkum was vertegenwoordigd met één deelnemer. Sieger Jan zat samen met Jan, Nils en Rik in een team. Het startschot werd om 05:50 uur gelost en voor dag en douw gingen de eerste van in totaal 120 lopers van start. De start is zo vroeg, omdat dan de temperatuur het aangenaamst is om te lopen.

Als eerste ging Jan van start. Jan is de diesel van het team en hij liep in een regelmatige tred de eerste 5 km. Jan kwam in ongeveer 32 minuten over de finish en werd afgelost door Nils.

Ondanks dat Jan steady gelopen had, moest er wel een achterstand ingelopen worden. Nils begon voortvarend en haalde gaandeweg steeds meer ‘concurrenten’ in. Nils kwam na ongeveer 28 minuten over de streep.

Na Nils was het de beurt aan Rik. Rik verbeterde de tijd van Nils en kwam in ongeveer 26 minuten over de streep en creëerde zo een gunstige uitgangspositie voor Sieger Jan.

Sieger Jan liep ook een lekker tempo en liep de ronde van 5 km in ongeveer 25 minuten en bracht hiermee de eindtijd van het team binnen de 1:52 uur.

Lekker vroeg beginnen betekent ook lekker vroeg weer klaar en dus genoot het team om 8:00 lekker van een colaatje en hadden ze de hele dag nog voor de boeg.