Jaap en Roelof trotseerden storm in Wijtgaard

Woensdagavond 6 mei gingen 2 leden van Loopgroep Dokkum op weg naar Wijtgaard om deel te nemen aan de Twirreloop in de deze plaats. Bij de vorige edities waren er wel meer leden van onze loopgroep die hier aan de start kwamen maar door de vakantie en waarschijnlijk het voorspelde slechte weer bleef het deze keer maar bij 2. De naam Twirre of in het Nederlands wervelwind kwam deze keer wel goed van pas. Het was zeker geen wervelwindje maar een stevige storm die getrotseerd moest worden door de deelnemers. Ondanks de slechte weerberichten gingen er in totaal 260 deelnemers van start op diverse afstanden.

Jaap Baalbergen en Roelof liepen de 10 km in een deelnemersveld van 122 lopers die bij deze afstand aan de start kwamen. De eerste 3 km moesten pal in de wind gelopen worden. Al gauw waren er verschillende groepjes gevormd. Jaap begon bij de tweede groep, maar liep al snel zijn eigen tempo en kwam zodoende alleen te lopen tegen de werkelijk stormachtige wind in. Het ging Jaap goed af en spaarde zijn krachten goed in zware eerste kilometers. Op het pad langs de Zwette kregen we de wind in de rug en ging het tempo omhoog bij Jaap.

De laatste 1500 meter was het nog even bikkelen met opnieuw tegenwind. Jaap kon het tempo vasthouden en met een prima tijd van 46.42 kwam hij over de finish.

Ook Roelof liep zijn eigen race. Het hele stuk in de wind deed hij het kopwerk voor een groep van ongeveer 15 man waarvan niemand het over nam. Eenmaal voor de wind ging het tempo naar 4.50 per km. Bij het 5 km punt kwam een mededeelnemer bij Roelof lopen. Na de kennismaking gemaakt te hebben liepen we samen naar de finish. We waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en dat stimuleerde in een zeer tevreden eindtijd van 50.43 voor Roelof.

Sportgroet Roelof