Stienserloop 2015

Op woensdag avond 13 mei 2015 zijn Dedde de Jong, Jaap Baalbergen en Jan Boon naar de Stienserloop afgereisd. Via een landelijke route binnendoor (een soort ontdek je plekje) waren we ruim op tijd voor de start. Het was frisjes met een stevig briesje, vooral op de open stukken. Het was even wikken en wegen welke kleding het meest geschikt was, zeker omdat halverwege toch de temperatuur afneemt als de zon zich laat wegzakken. Na de kledingkeuze hebben we ons bij fotografe Janke gemeld om onze nieuwe sponsorkleding van Frits de Jager te laten vereeuwigen.

Om klokslag half 8 klonk het startschot voor bijna 200 deelnemers voor alle afstanden. Jan begon onbewust toch weer iets te snel. Meteen lange stukken wind mee en de deelnemers van de 10 km liepen ook gelijk mee, waardoor je toch iets te hoog tempo hanteert. Nadat de lopers van de 10 km afgesplitst waren heeft Jan het tempo iets laten vieren. Eenmaal aan de Ee aangekomen wist hij een mooie bus te vinden voor het lange stuk tegenwind terug. Drie grote mannen voorop om en om op kop ging prima. De laatste 4 kilometer had de frisse wind toch invloed op het gestel van Jan. Spierpijn in de rug door toch een iets te dun shirt deed hem de bus verlaten. Gelukkig was er nog een Stienser dame die samen met hem de loop uitliep. Door een ferme eindsprint was het resultaat een redelijke 1.15.40.

Jaap en Dedde vonden elkaar net na de start en liepen verder samen op. Er werd een tempo opgezocht waarop het lekker liep en vervolgens werd de cruise control ingeschakeld. De eerste vijf kilometer werden in 24.13 minuten gelopen en de tweede vijf in 24.33. Het verval van 20 seconden wordt toegeschreven aan de tegenwind die beide heren moesten trotseren. Zij hadden net de bus gemist en konden zich niet verschuilen achter een brede rug. Gelukkig konden de laatste 2 kilometers met de wind mee worden gelopen. Beide heren gingen in 1.09.37 over de finish en waren tevreden met het eindresultaat.

Vooral met hoe ze het parcours al pratende voltooid hadden. Al met al was het een mooie voorbereiding voor de Statenloop van 16 mei.Het mooie parcours in de omgeving van Stiens en de Ee is zeker voor herhaling vatbaar in 2016!!