Regen, koude wind, maar toch 333 deelnemers voor Statentocht Oentsjerk

Statentocht 16 mei 2015 te Oenkerk

De organisatie van de Statentocht in Oentsjerk, Zorggroep Tellens locatie Skewiel Trynwâlden, Sportvereniging Friesland en St.Cultureel werk BOB, troffen het zaterdag niet met hun prestatieloop over  diverse afstanden.

Net na het startschot begon het te regenen en met een temperatuur rond de 9 -10 graden is dat niet lekker. Ook stond er aardig wat wind dus werd het een pittig maar heel mooie loop door een schitterend gebied de Friese Wouden. De meeste lopers deden mee aan de 10 km. Ook van onze loopgroep liepen   3 de 16.1km, 6 de 10km en 1 de 5km. Ook was er een afstand van 30km en deze was bedoeld als testloop voor de marathon Sneek. Hier waren weinig deelnemers voor actief en zo ook voor de 21km.

Vele lopers liepen zich nog even warm en trokken hun spieren los in het park/bos achter  zorgcentrum Skewiel Trynwâlden. Na het startschot bleek ook dit jaar dat het moeilijk wegkomen is op de eerste halve km. Alle 333 deelnemers liepen over een smal pad tot aan de grote weg. Vanaf hier ging een ieder in zijn/haar eigen tempo verder.

Dedde en Jaap liepen de 10 km. Beiden kwamen in 46.56 over de finish. Met deze tijd kwamen ze op de 16de en 17de plek van de 115 deelnemers. Ze hadden het iets rustig aangedaan zeiden beide heren.

Frits liep ook de 10 km en wel in een tijd van 57.11 en kwam hiermee op de 60ste  plek van de 115deelnemers. Frits had de laatste tijd vaak es even last van een kuitblessure. Deze keer liep hij voor het eerst en loop met compressiekousen en dat beviel hem uitstekend.

Femke en Afke hebben er een heerlijke 10km van gemaakt. Lachend de wereld tegemoet ,in hun roze kledij, gewoon lekker lopen en genieten van de omgeving. Natuurlijk uitkijkend naar de fotograaf haha. Beiden spraken van een trainingsloop. Femke kwam over de streep in 1.00.9 en Afke in 1.00.11 en resp. op de 75ste  en 76ste plek van de 10km.

 

 

 

 

 

 

 

 


Jan heeft er een snelle 10 km van gemaakt en kwam in 51.51 over de streep en dat betekende een 30ste plek 

 

 


Jilles liep de 5km in 29.41. Hij kwam hiermee op plek 21 van de 70 deelnemers. Een hele goede prestatie Jilles! Jilles komt terug van een periode waarin hij zich niet echt gezond voelde. Gelukkig gaat het nu weer veel beter.

 

Reina heeft de 16.1km gelopen en kwam binnen in 1.42.48. Reina liep op met een vrouw die voor het eerst de 16.1 liep en ja dan kan het soms een zware afstand zijn. Reina had de vrouw op sleeptouw en kwam mede daardoor als 62ste binnen.Roelof en Klaas liepen de 16.1km en zoals gebruikelijk  in hetzelfde tempo.

 

 

Roelof en Klaas liepen de 16.1km en zoals gebruikelijk  in hetzelfde tempo. Na zo’n 10 km ging Klaas iets sneller, maar op de streep bleek het verschil miniem te zijn. Klaas kwam binnen in 1.23.04 en Roelof kwam in 1.24.05 over de streep en resp. 19de en 23ste van de 72 deelnemers.

Iedereen heeft weer een geweldige prestatie geleverd en bovenal weer heerlijk gelopen en zoals Dedde  zei: ‘Wat is lopen toch mooi” waarop Femke antwoordde ”en gezellig!!!!”

Met z’n allen op naar de volgende loop!

KvdZ