De Bosloop Wijnjewoude is een blijvertje

21 mei 2015

 

Roelof houdt het loopcircuit in de gaten en attendeerde ons op de Bosloop. En dus reed Jan Boon ons woensdagavond over "De Skieding" naar Wijnjewoude. De berichten waren wisselend, het weer afnemend dreigend maar de temperatuur en de wind goed. We besproken de risico's uitvoerig en kwamen tot een eensluidende keus.  Kortebroekenweer, eindelijk.

Jan Kooistra had de start perfect voorelkaar op het terrein van de plaatselijke voetbalclub. We hadden ruim tijd om in te lopen. Om half acht schoot Jan ruim 200 lopers op 16, 10 en 6,5 km tegelijk weg.

Na een klein rondje dorp kon de groep op het fietspad richting Donkerbroek het eigen tempo zoeken. Roelof en Jan gingen voorop, Klaas en Rommert maakten een leeftijdgerelateerde rustige start en Femke trok haar eigen plan. Nog voor het bos kwam Jan in zicht. Roelof had blijkbaar goede benen en was weg.

 

Rommert had lucht zat en besloot daar gebruik van te maken. De kilometertijd lag rond de 5 minuten. Eenmaal in het bos zakte die terug naar 5.20. De heerlijke onverharde paden geven toch wat slip. Daar had Jan ook wat last van.

  

Er kwam een groepje in zicht waar Tiny nog tussen bleek te zitten , zeer steady bezig met 16 km.  Zo lopend ben je wel eens bezig met de ploeggenoten. Waar zit Klaas?

En waar verschuilt Femke zich? Oh, daar...

Daarna was het genieten van het bos en het uitzicht over de open wouden in deze streek. Het parcours leidde ons rond een bosvijver weer naar de uitgang en dus naar een bekend eindschot. Het gas kon erop! Jan Kooistra was van verre te horen, dat loopt altijd plezierig. Met twee slotkilometers van 5.02 finishte Rommert in 49.37 als vierde man boven de 60. En Roelof? Die zat al ruim een minuut te genieten van de uitstekende bouillon. Achtste man in de groep vijftigers, niet slecht. Jan Boon kwam binnen in 51.04 als achtste man van de veertigers.

  

Klaas van der Kooij eindigde in 52.22 als negende boven 60 en Femke besloot haar 9,6 km in 55.38 als 2e, jawel tweede in de categorie V35!

 

En het weer? Fantastisch. Volgend jaar weer.RRR 22 mei 2015.