Prachtig loopweer bij Bulleloop in Lekkum

Woensdagavond 27 mei 2015 waren de weersomstandigheden prachtig om een loopje te doen. Weinig wind, een prima temparuur en het zonnetje erbij. Met andere woorden, ideaal!!

Hetzelfde ploegje wat in Wijnjewoude had gelopen ging ook in Lekkum bij de Bulleloop van start. Onderweg naar Lekkum werd besloten wat voor afstand eenieder ging lopen.
Klaas van der Kooij ging voor de 10 km. Hij had die maandag in een zeer hoog tempo de Elfstedentocht gefietst en het leek hem verstandiger een rustige 10 km te lopen.
In een tempo van rond 11 km per uur werd er richting Wyns gelopen. Al gauw kon Klaas bij een groepje van 3 medelopers aansluiten en werd er onderweg bij elke drinkpost even de tijd genomen voor de nodige verfrissing en gezamenlijk met hun vieren liepen ze naar de finish.

De 16.1 km die op de agenda stond bij de Bulleloop bleek iets langer te zijn namelijk 17.6 km. Jan Boon, Femke, Rommert en Roelof besloten om deze afstand af te leggen en met deze extra kilometers was dat mooi meegenomen voor het klassement. Ook de 17.6 km ging richting Wyns. En daarna over prachtige paden door de weilanden richting het bekende Elfsteden bruggetje. Aansluitend ging het langs de oude praktijkboerderij. Het was oppassen op een stuk onverhard pad vanwege de vele kuilen.

De eerste 10 km bleven Jan, Femke, Rommert en Roelof bij elkaar. Rommert en Roelof waren de hazen voor Jan en Femke. In een prima duurlooptempo genoten de vier van het mooie Friese landschap.

Bij de drinkpost op het 10 km punt viel het groepje uitelkaar. Roelof had goede benen en besloot te versnellen. Rommert kon op korte afstand volgen.

Op de terugweg naar Lekkum ging er nog een stukje parcours door de wijk Blitseard waar je Jan Kooistra al kunt horen speakeren.
Eenmaal door de Blitseard was er een kleine verrassing. In plaats van rechts naar de finish moest er eerst een rondje door Snakkerbuorren gelopen worden. Roelof en Rommert kwamen vlak achter elkaar over de finish in het kielzog van gastlid Tiny Wouda. Jan en Femke gingen gelijktijdig onder het finishdoek door.

Tijden 17,6 km:
Roelof 1.36.12
Rommert 1.38.45
Jan en Femke 1.42.44

10km:
Klaas 55.42

Sport groet Roelof