Leijenloop van leijen dakje?

20 juni 2015
Deze zaterdag vertrok een auto'tje vol met Dirk, Roelof, Jan W en Rommert naar Opeinde voor de 29 ste Leijenloop. Er was concurrentie in Sneek, waar de Mar-athon werd bedwongen door vijf lopers van onze loopgroep. Desondanks kwamen hier 300 lopers aan de start voor de 5, 12 of 21 km. En daar zaten knappe lopers bij met 1,12 min. op de éénentwintig door voor Pieter Jan Kooi. De 12 km was voor Henri Harmsen in 44 min. Zijn vriendin won deze afstand ook in 49.50 min. Hoe vier je zoiets?
Wij vertrokken met perfect weer en een licht windje voor de 12 km. Roelof had dit jaar reeds 1 uur 06 in de benen, maar sinds de BBQ-avond ervoor ook veel vlees en bier.

Maar laat dat niet zien. Wat een loop...
Dirk en Rommert hadden 's morgens de tent nog afgebroken, ook behoorlijk afgetankt. Dat heb je met een thuiswedstrijd. Roelof en Dirk vertrokken voortvarend in een tempo van 12 km per uur. De loop leent zich hier ook voor. Een mooi landschap met beschutting en vergezichten, reeën in het veld en steeds zicht op een lint lopers met de Wijde Ee op de achtergrond zichtbaar door de zeilen van BM-ers en valken. Schitterend. Rommert en Jan volgden gedachtig de ouderdom van de spieren iets rustiger. Doch spoedig voelde Jan een onweerstaanbare aandrang om aan te sluiten bij de heren en versnelde. Dat lukte en het slot zien jullie hieronder.

Een mooi verdeelde loop net onder cq. net boven het uur. Niet slecht en dus "van een leijen dakje". Dirk volgde in 1 uur 50 sec en had 1236 kcalorieën verbrand. Dat is vier wijn, gepast pastasalade en iets teveel vlees. En Rommert? Die moest na 4 km iets temporiseren naar 5.40 min per km en kreeg na km 8 het gevoel dat het tempo weer omhoog kon. Zwaar gelopen, maar goed binnengekomen. En iets meer Kcal. verbruikt want u weet, arbeid is weg maal massa.

Binnengepraat door Jan Kooistra evalueerden wij deze loop als zeer goed. Jammer van de concurrentie, maar die is er volgend jaar niet. Volgend jaar zal op 18 juni de dertigste editie van de Leijenloop plaatsvinden. Zet hem in je agenda!

Tijden
Jan W 00.59.59
Roelof: 1.00.03
Dirk 1.00.51
Rommert 1.05.37