Sneek Mar.athon 2015

De op één na langste dag van de zomer-20 juni- is daar voor de 2de keer de Mar.athon van Sneek. Wandelen en hardlopen rond Sneek en meer. Overdag werd er gewandeld en ’s avonds werd er gelopen op de halve of op de hele marathon. Om 16.00 zaterdagmiddag vertrokken Femke, Jaap B en Klaas vd Z richting Sneek. Reina logeerde bij Thea en Jelle woont in Sneek dus hen zouden we vast en zeker bij de start gaan ontmoeten. In de C5 van klaas reden we vlot naar Sneek waar de auto op een weiland in Ysbrechtum werd geparkeerd. Vlakbij stonden vele bussen klaar om alle 2.500 lopers te vervoeren naar de start bij Heerenzijl. Deze start is ook de helft van de hele marathon. De 400 lopers voor de marathon startten in Sneek op de markt. Dus uiteindelijk hebben ook wij een hele marathon afgelegd, maar dan wel voor de eerste helft in de bus. Voor het loopcircuit hebben we na lang wikken en wegen toch 21km doorgegeven. Bij de start was het koud en we moesten nog een uur wachten. Dus we hebben eerst maar een cap opgezet en een beetje meegedanst en gehost op de muziek van een plaatselijke rockband. Na een half uur vonden we het welletjes en ging het trainingspak uit en de loopkleren kwamen tevoorschijn. Er moest worden ingelopen. De start ging in 5 etappes. Er waren 5 groepen van elk 500 lopers en van tevoren had je op je startnummer een stikker met een nummer 1-5 thuis gestuurd. Deze nummers hoorden bij de startvakken. Jaap startte in nr.1, Klaas en Reina in nr.2, Femke in r.3, Jelle en Thea zagen we bij de finish. Tussen de start van elk startvak zaten een paar minuten. Op deze manier werd een massa van lopers voorkomen en kon iedereen gelijk in zijn/haar tempo komen.
Lopend door Terherne liepen we al heel gauw bij het Snitsermar. Een prachtig route langs het meer terug naar Sneek. De wind was wat gaan liggen en het was veel minder koud dan een uur eerder. Het kan ook zijn dat het kwam door de spanning, maar Femke kreeg het voor de start al iets benauwd. Ze had nog net op tijd haar jasje kunnen inleveren bij de tassen. Deze tassen kregen we bij de finish weer terug. Zoals jullie nu al lezen was alles keurig georganiseerd.

 

 

 

 

 

Jaap ging voor een goede en snelle tijd. Klaas had voor 2 weken terug snel gelopen in de loop Leeuwarden en wilde nu eigenlijk wel onder de 1.50. Femke ging uiteindelijk voor haar gevoel en ze heeft heerlijk gelopen tot aan de finish. Na zo’n 18km werd de rondweg van Sneek bereikt. Veel mensen stonden langs de route om iedereen door het aquaduct onder de Houkesloot te schreeuwen. Dit lukte naar beneden, maar daarna weer omhoog was het klauteren en alleen maar goed voor de kuiten. Nu nog zo’n 2km naar de finish. De muziek en de speaker waren in de verte al te beluisteren. Echter aan die laatste km kwam maar geen einde. De vele bochten en straatjes brachten ons uiteindelijk naar de markt waar gefinisht werd op een groot podium. Een prachtig eerbetoon aan alle lopers. We werden dan ook als echte helden binnengehaald.

Jaap kwam over de streep in een tijd van 1.42.28. Klaas liep al weer een nieuw pr en wel nu in 1.48.33 en missie geslaagd. Reina liep heel goed en kwam in 2.00.22 het podium af. Femke kwam binnen in een hele goede tijd van 2.04.56. Bij de finish hebben we Thea en Jelle nog even gesproken en zij kwamen resp. binnen in 1.54.57 en 1.46.-
Snel de tassen ophalen en op naar de bus die ons weer naar de auto bracht. Met een al wat ondergaande zon in de auto reden we met een voldaan gevoel terug naar huis. Reina bleef achter bij Thea en Jelle is al een hele tijd een echter inwoner van Snits geworden.

Hé Thea

Finishfoto's

Femke komt happy over de streep

Jaap maakt nog een sprintje

Klaas loopt op tijd

Ja, het klopt Reina

Een tevreden Jelle zoekt z’n vrouw