Andries Damstra snel bij Ee loop in Britsum

Donderdagavond 3 september is een groep van Loopgroep Dokkum naar Britsum afgereisd om aan de Ee-loop deel te nemen. Klaas, Roelof, Jaap, Femke en Dedde arriveerden om half zeven bij het dorpshuis Britsenburch voor de inschrijving. Onderweg naar de kleedkamer liepen ze Andries tegen het lijf die direct naar het sluiten van de winkel waar hij werkt naar Britsum was vertrokken. Roelof en Klaas gingen van start op de 15 km. Dit prachtige parcours ging richting de Ee en vandaar naar Leeuwarden. De terugweg liep via Jelsum en wederom de Ee richting Bartlehiem.

In een strak tempo van 5.10 tot 5.15 per km gingen beide lopers van start en konden dit tempo prima vasthouden. Vanaf de Aldansdijk op naar de finish in Britsum ging het tempo nog iets omhoog en zo werd de laatste km in 4.30 gelopen.

Andries had een snelle tijd op zijn 10 km in gedachten maar het pakte uit anders uit. Bij de splitsing van de 10 en 15 km maakte hij de verkeerde keuze en liep zo onbedoeld de 15 km. Al snel liep hij  snelsten mee en gelukkig deerde het Andries niet toen hij merkte dat hij de 15 km liep. Hij bleef in de buurt van de snelle jongens en werd 7e in van de 45 deelnemers op deze afstand.

Jaap, onze koploper in het loopcircuit, was goed hersteld van zijn blessure en kon op 75% van zijn kunnen weer een wedstrijd lopen. Daar had Femke mooi profijt van. Femke, ook weer terug na vervelende gezondheidsklachten, kon prima Jaap zijn tempo bijbenen. Gezamenlijk liepen ze de 10 km uit. Tot haar verbazing liep Femke haar tweede persoonlijke tijd op de 10 km, namelijk 57.35.

De altijd makkelijk lopende Dedde deed het ook weer prima een bleef op de 10 km mooi onder de 48 minuten.

Het was een prachtige en bijna autovrije route. Het is zeker de moeite waard om de volgende editie weer deel te nemen. Misschien is het een suggestie om de conditie van de loopgroep te testen na de zomerstop.

Uitslag 15 km

Andries 1.04.07
Roelof en Klaas 1.17.14

10 km

Dedde 47.59
Jaap en Femke 57.35

Sportgroet Roelof