Jelle Kramer loopt PR op de 10km van de Burgumrun

Zondagmiddag 13 september werd voor de 8ste keer de Burgumrun georganiseerd en ook dit jaar weer onder warme omstandigheden. Gelukkig was er onderweg veel water en natte sponzen. Dit bleek gedurende de middag ook echt nodig te zijn.

Andries Damstra, Jelle Kramer en Klaas vd Zee vertegenwoordigden deze middag Loopgroep Dokkum. Andries en Klaas liepen de 10 Engelse mijlen (16,1km) en Jelle de 10 km.

Televisie Fryslân was aanwezig om de renners te volgen.

 

Klaas werd zelfs gevraagd om z’n schoenen voor de camera aan te trekken. De camera kwam op de grond te liggen. Met een beetje trillenden handen werden de schoenen aangetrokken. De opname kwam (gelukkig) niet terug in het verslag van de run later op de dag.

Om 14.00 was de start voor de 16,1 km, 15 minuten later volgde Jelle en weer 15 minuten later volgde de start voor de 5km.

De start van de 16,1 km

Na nog extra water genuttigd ging Andries er snel vandoor en Klaas liep op een tempo van 5 minuten per km.

  

De route was prachtig door de Wâlden. Echter de vele zandpaadjes en boerenreden zorgden ervoor dat het geen gemakkelijke loop was. Daarbij kwam nog de warme zon. Het tempo liep dan ook gestaag op en de laatste kmeters waren dan ook zwaar te noemen.

Gelukkig betroffen het de laatste kmeters. Andries 1.11.54 en Klaas 1.23.54 waren dan ook beiden zeer tevreden met de tijden.

Jelle startte later en heeft uitstekend gelopen. Een stevige pr van 57.03. Een uiterst tevreden Jelle kon dan ook huiswaarts keren.

KZ

Drie Finish foto’s

  

Nog een sfeerfoto