Jaap en Roelof liepen op de Kubaarder Hurdrindei

Zaterdagmorgen 3 oktober gingen Jaap Baalbergen en Roelof Elzinga op pad naar Kubaard om deel te nemen aan de plaatselijke Hurdrindei loop. Klaas van der Zee zou ook mee, maar moest zich helaas afmelden. Hij was namelijk niet helemaal fit. Kubaard vinden was de eerste uitdaging, maar toch waren we keurig op tijd voor de start.

Het parkoers bestond uit drie ronden. De eerste ronde had een lengte van 7.5 km, de 2e en 3e 7 km. De rondes waren uitgezet rondom het dorp Kubaard. Jaap en Roelof hadden besloten om 2 ronden te lopen wat op 14.5 km totaal kwam.

Om 11.00 uur klonk het startschot. Jaap en Roelof liepen de eerste 6 km gezamenlijk op. Jaap, terugkomend van een blessure, wou testen hoe de achillespees zich zou houden. Dit ging prima en na 6 km kon hij het tempo iets opvoeren. Zijn 2e ronde liep Jaap in een hoger tempo en hij ging in 1.11.20 over de streep. Hij werd 12e op deze afstand wat alvast een mooi resultaat is ter voorbereiding op de halve marathon van Lissabon later deze maand.

De benen van Roelof waren niet helemaal soepel. De pittige trainingen van de laatste weken waren merkbaar. Het eerste gedeelte over de Slachtedyk ging nog goed maar na 6 km moest Roelof zijn eigen tempo gaan lopen en lostte hij van Jaap. Roelof is ook in voorbereiding van de halve marathon op een exotische locatie, namelijk Ameland. Hij kon de 2e ronde het tempo op 5.10 per km vasthouden en werd 18e in een tijd van 1.14.30.

Na een kop koffie met koek voor een ouderwets prijsje in het dorpshuis genuttigd te hebben, konden beide atleten met een tevreden gevoel huiswaarts keren.

Sportgroet Roelof