Amsterdam - 18 oktober - ½ marathon

(de datum voor 2016 staat op deze foto)

En dan is het zondagmorgen vroeg: klaar voor vertrek naar Amsterdam. De afgelopen weken goed getraind onder leiding van Ed. Klaas vd Kooij en Klaas vd Zee zijn er helemaal klaar voor.
's Morgens om 9.00 vertrekken we richting Klaas-Theo, de zoon van KvdK.
Hij woont in Oostzaan en hier kunnen we de auto parkeren. KT zet ons af voor de deur van het Olympisch Stadion en 's middags worden we weer opgehaald. Geweldig geregeld en nogmaals bedankt, ook omdat zijn vrouw bijna is uitgerekend en bijna op het punt staat te bevallen en hij op het punt staat vader te worden.


De helikopters hangen boven het stadion, want de eerste lopers van de marathon komen binnen na 2.06... Wij melden ons eerst in sporthal-zuid. Hier halen we ons startnummer en kopen nog een loopshirt. Helaas zijn de officiële oranje loopshirts uitverkocht. We kunnen hetzelfde shirt in het zwart kopen, maar dan zonder reclame van de sponsoren. Gelukkig hebben wij al een shirt met onze eigen sponsor :)
Het is overal erg druk en de tijd vliegt. In file verlaten we de sporthal om op het plein ervoor onze tassen in te leveren.
We starten in vak 1.50-2.00, hiervoor 1.40-1.50 en de lopers van bedrijven en sponsoren starten hier nog weer voor. De snelle lopers starten natuurlijk in het eerste vak. In totaal zijn er 15.000 lopers. De eerste 10km is het toch slalom lopen. We lopen zo langs lopers die of in een te snel vak zijn gestart of uit het bedrijven vak komen of het zijn wij die zo snel van start gaan :-)

De laatste 10km komen wij in ons eigen tempo en kunnen nu ook nog meer genieten van de vele toeschouwers en muziek langs de kant. De laatste 6km gaan langs het Rijksmuseum en door het Vondelpark. Hierna is het nog 1km tot de finish voor de hoofdtribune in het stadion. Vooral in het Vondelpark is het erg druk met veel muziek en toeschouwers. Onderweg hoor je van hup Klaas….of nog even Klaas....je bent er bijna Klaas. Je vraagt je af welke bekende hier speciaal voor jou naar Amsterdam is afgereisd. Ineens dringt het tot ons door dat onze namen op het startnummer staan.

Wij zien elkaar weer in de sporthal. Na een hete douche, een uiterst tevreden gevoel en een prachtige loop staat de auto klaar om ons op te halen. 's Avonds om 19.00 zijn we weer thuis. Net op tijd voor bord op schoot.

Finishtijden: Klaas vdK in 1.59  en  Klaas vdZ  in 1.51

NB! Bij plaatsing van dit verslag is bekend dat Klaas K pake is geworden van Sanne Elise.

Gefeliciteerd Klaas en natuurlijk zijn zoon Klaas-Theo en z’n vrouw.