Leden loopgroep lopen eigen race bij molenloop

Zaterdagmorgen 21 november vertrokken drie leden van loopgroep Dokkum e.o. naar Vrouwenparochie om deel te nemen aan de molenloop. Het weer was prachtig en daarom namen ze een sluiproute om op de plaats van bestemming te komen. Buienradar voorspelde echter niet veel goeds, na elf uur werd er regen verwacht. Klaas van der Zee, Roelof Elzinga en Klaas van der Kooij besloten niet de 17,8 km te lopen zoals het vorige editie. De 11,3 km paste beter in voorbereiding op de halve marathon van Ameland van 12 december.

Bij Sportcentrum de Buurfrou konden de lopers zich omkleden en tevens was hier de start en finish. Om elf uur klonk het startschot en gingen 211 lopers van start. Het was voor de lopers moeilijk om in de eerste kilometers weg te komen. Het fietspad is smal dus inhalen gaat niet gemakkelijk. Klaas van der Zee en Roelof liepen de eerste 2 km gezamenlijk op.

Daarna klampte Klaas aan bij een groepje lopers en Roelof liep verder in zijn eigen tempo.

Klaas pakte een kleine honderd meter op Roelof en die afstand werd niet groter. Bij de afslag richting Ouwe Syl begon het inderdaad te regen zoals was voorspelt.

 

Beiden liepen in strak tempo rond de 5 minuten per km naar de finish toe. Roelof had het idee dat hij de in de laatste 2 km nog iets  buurt van Klaas zou komen. Hij versnelde inderdaad, maar de afstand tussen beide heren bleef gelijk. Klaas ging in 56.19 over de streep en Roelof in 56.44.

Voor Klaas van der Kooij was het even afwachten hoe hij er voorstond. Hij had vanwege verkoudheid de Berenloop laten schieten.

 

Het ging echter goed over het mooie parcours in de Bildhoek. Hij hield zijn tempo goed vast, maar miste alleen nog kracht om in het laatste gedeelte iets te versnellen. De eindtijd van Klaas was 1.01.05.

De voormalig leden van de Loopgroep Thony en Anke liepen deze editie van d e molenloop een afstand. Thony liep de 4,5 km in 21.21. Anke liep 21,5 km in 2.08.44.

Ondanks het slechte weer was het toch genieten. Over dit leuke parcours, bestaande uit smalle betonpaden en de oude Bilddijk, was het voor Roelof en Klaas van der Zee een prima voorbereiding van de halve marathon van Ameland.

Sportgroet Roelof