Niek slaat (bijna) toe op de 21km tijdens de Be-Quickloop 2016

De hele week was het barre winter en erg koud. De wegen waren bedekt met een laagje ijs en op vele straten schaatste men in het rond of was het op een echte ijsbaan. Het noorden van Nederland was getroffen door een winterse week met heel veel ijzel. In zeeland was het +10 en in Dokkum was het bijna -10. Aan het eind van deze winterweek moest er gelopen worden op de Be-Quickloop. De voorbereidingen waren getroffen en alles was allang geregeld en zou het dan ook dit jaar niet doorgaan. De vorige keer ging het niet door vanwege storm en zeer harde wind. Het was te gevaarlijk om langs de zwemmer te lopen en tussen de bomen langs de kant van de paden. Echter op  donderdagavond viel de dooi in en het  begon zowaar te regenen. Bij het opstaan vrijdagmorgen kwamen we in een geheel andere wereld terecht van droge wegen en straten en een heerlijk voorjaarszonnetje. De Be-Quickloop kon doorgaan. Yessss!!

Op deze vrijdagochtend gingen Roelof, Klaas vdK en Rommert samen op pad om overal pijlen te tekenen op de straten en fietspaden om de juiste route aan te geven. Hier was goed over nagedacht en goed uitgetekend, want niemand werd achteraf als vermist opgegeven.

Velen van onze loopgroep renden mee, want het was ook weer eens een goede training. We hadden al een poosje stilgestaan wat betreft de trainingen op de donderdag: kerstvakantie en de winterse week. Iedereen was weer toe aan een heerlijk loopje, frisse lucht en natuurlijk om elkaar nog een goed nieuwjaar te wensen. Helaas kon Roelof, als medeorganisator van deze loop, door droevige familie omstandigheden niet aanwezig zijn.

Bauke Keekstra liep voor het eerst weer mee in een wedstrijdloop. Na een lange tijd van terugkomen in zijn oude loopritme durfde hij het aan om de 10km te lopen. Het ging heel erg goed en je hebt geweldig gelopen Bauke in een voor jou nu hele goed tijd van 1.02.53. Op Facebooks stond als reactie ‘respect’ en zo is het!

 

 

Andere lopers van ons aan de 10km/tijd waren: Durk 53.48, Rommert 53.54, Peter 54.49, Jelle 55.23, Klaas vd K 57.48, Reina 59.39, Femke 1.01.30 en Bauke in 1.02.53. Femke lacht wel, maar een beetje als boer(in) met kiespijn. Ze was niet fit en dan toch uitlopen. Goed gedaan hoor!                                   

 

Jilles B liep de 5km. Hij liep naast de vrouw van ons ex-lid Eeltje W. Ze liepen elkaar naar grote hoogten en verre afstanden, want in het verslag van BeQuick werd vermeld dat de vrouw de snelste was op de 10km. Of ze was van slag dat ze naast Jilles liep of hij bracht haar naar haar hoogste prestatie.  We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat Jilles de 5km liep in 31.32

 

 

 

 

 

 

 

 

De 21.1 km werd gelopen door:  Niek 1.29.57, Andries 1.33.22, Ed 1.49. 57, Klaas vd Z 1.51.24, Tiny 1.52.24 en Jan 1.55.38. Niek eindigde in een geweldig tempo op de 5de plaats.

 

Mede dankzij onze verkeersregelaars: Jan Boon, Jilles Visser, Jaap Baalbergen.

KZ