Halve marathon van Haren

 

 

Op zaterdag 12 maart vertrokken Klaas van der Zee, Roelof  Elzinga en Jaap Baalbergen naar Haren voor de 33e editie van de halve marathon. Onderweg werd al duidelijk dat het prachtig loopweer was, lekker fris en zonnig. Bovendien zou er vandaag gelopen worden over een prachtig parcours door het Gronings-Drentse landschap. Goedgehumeurd kwamen de heren dan ook in Haren aan, waar chauffeur Klaas op slinkse wijze - ondanks de drukte en het advies van de verkeersregelaar om te keren – voor de deur van de sporthal wist te parkeren.

Hier werden de startnummers opgehaald. Klaas en Jaap gaan voor de 21,1 km en Roelof voor de 12,3 km omdat hij nog in de slalombewegingen zit als naweeën van zijn skivakantie. Door zich voor te doen als de 3 scheidsrechters wisten de mannen zich een privé-kleedbox eigen te maken met een eigen toilet en douche.  

     

 

                                                            

Op weg naar de start was het gezellig druk, wat niet verwonderlijk is omdat er zo’n 1000 lopers op de halve marathon waren afgekomen, waaronder zeer snelle lopers. Om 12.00 uur gingen Klaas en Jaap van start, Roelof startte 10 minuten later. Vanuit Haren werd een rondje gemaakt door Onnen waarna koers gezet werd richting Noordlaren.

 

 

Bij herberg de Blanke Hoeve slaan we af richting Drentse Aa. Hier voert de route over een schelpenpad of het naastgelegen zandpad. We pakken vlak voor Zuidlaren nog even een stukje Drenthe mee waarna weer koers wordt gezet richting Onnen. Jaap loopt een mooie vlakke race en ook Klaas heeft een goed ritme te pakken. Roelof weet inmiddels ook weer de rechte lijn te pakken en het loopt eigenlijk best lekker. Was hij de afgelopen week uitsluitend aan het afdalen, nu moest er twee kilometer voor de finish nog even geklommen worden om via de spoorbrug de lijn Groningen – Zwolle over te steken.

Geen van de mannen had hier moeite mee. Roelof finishte in een tijd van 1.08.04. Jaap ging na 1.44.00 over de meet en Klaas klokte 1.52.43.

Voldaan en met een mooi functioneel hardloopshirt keerden de mannen weer terug naar Dokkum.

De Drentse Aa

De Drentse Aa....