Prachtig loopweer bij Katloop in Kollum

Onder prachtige weersomstandigheden gingen vrijdagavond 22 april om 19.30 uur 255 lopers van start bij de Kollumerkatloop. Ieder jaar wordt er voor een goed doel gelopen, deze keer was het voor spieren voor spieren. Loopgroep Dokkum e.o. kwam met 7 deelnemers aan de start, 3 op de 6.4 km en 4 op de 13.8 km.

Klaas van der Zee, in training voor de Slachte marathon, heeft al een behoorlijk aantal duurloopjes van 30 km in de benen en was deze avond goed op dreef op de 13.8 km.

In een prima tijd van 1.07.00 ging hij over de finish. Voor Durk Gros was het bekend terrein. Hij heeft de route langs schotels bij Burum en weer terug langs de Groninger Straatweg naar Kollum vaak gelopen. Hij liep in een mooi tempo naar de finish in 1.13.40. 

Een minuutje later ging Jan Boon onder het finishdoek door. Hij is weer goed hersteld van een kleine ingreep aan zijn been. De eindtijd van Jan was 1.14.54 en dat was een stuk sneller dan bij de vorige editie. 

Femke de Groot liep de eerste 3 km samen met Roelof Elzinga op en kon haar tempo goed vasthouden tot de meet. Haar tijd was 1.21.11.

Bij de 6.4 km starten Jilles Bijlstra, Aukje van der Veen (sinds kort lid van onze loopgroep) en Roelof Elzinga. Jilles Bijlstra is weer rustig op weg naar zijn oude vorm na blessureleed. Hij liep zijn eigen tempo en liep de afstand in 38.45. 

Voor Aukje van der Veen is het nog even zoeken wat ze kan. Als je haar op de training ziet kan je zien dat er nog genoeg progressie mogelijk is. Deze keer liep ze de Katloop in 40.47. 

Een lichte blessure zorgde dat Roelof Elzinga rustig van start ging. Hij kon het tempo in de laatste 2 km nog iets op voeren. In een tijd van 34.40 kwam hij over de finish. Na afloop kon je je gratis laten masseren en Roelof maakte hier dankbaar gebruik. Een ervaren fysio behandelde zijn gevoelige bilspier en gaf hem nog enkele tips.

Een derde prijs was er voor onze gast lid Tracy van der Ploeg op de 6.4 km in een tijd van 32.35 min. Haar man Jacob viel net buiten de prijzen en werd vierde in 24.07. Tiny Wouda uit Kollum moest verstek laten gaan. Ze had de marathon van Enschede nog in de benen en vond het verstandiger om even rust te nemen.

Sportgroet Roelof