Prachtig loopweer tijdens de Statenloop

De derde zaterdag in mei staat altijd de Statenloop in Oenkerk op het programma. Door de Loop Leeuwarden die de dag erna gelopen zou worden waren er maar 200 lopers. Maar het weer was prima, niet te warm niet te koud.

Na een oproep op de whatsapp van Jilles B of er nog meer liefhebbers waren voor de loop was het resultaat nihil. Zodoende moest Jilles de loopgroep dit keer alleen vertegenwoordigen. De 10 kilometer stond op het programma. Een hele kluif als je een hele poos geen 10 kilometer meer hebt gelopen. De laatste was tijdens de Damwoude run van augustus 2015. Gelukkig kwam Jilles good old Bauke tegen die tijdens de 5 kilometer zijn eerste pupillen coachte. Dat ging hem goed af.

Jilles liep gemiddeld ruim 6 minuten de kilometer en kon dit de gehele 10 kilometer goed volhouden. Niet te snel, niet te langzaam. Het kuitje spartelde niet tegen en hij was daar heel blij mee. Eindelijk weer een goed loopgevoel. Het laatste stuk op het laantje kon hij nog even versnellen en kwam met een goed gevoel over de finish in een tijd van 1.02.02 minuten.

BB.