Bullepolderloop alles mee

Ruim zeven uur was het al en drukte van belang bij de sportkantine in Lekkum. De Kooistra's en het SV Frieslandbestuur waren nog druk bezig met geluid, startboog en verzorging. En de kantine vulde zich met de eersten van de ruim 200 lopers voor die avond. En wat voor avond.

Temperatuurtje voor korte mouw, de zon erbij en een windje 2. Wat wil een loper meer?

Van Loopgroep Dokkum waren Dirk en Rommert present voor de 17,5 km en Jaap Baalbergen voor de 10 km. Na wat inloopoefeningen en steigerungen was het tijd voor de start. De 10 km linksom richting Leeuwarden en de 17,5 km rechtsom richting Wynzer binnenpad.

We werden nog gewaarschuwd voor schapen op de weg en koeievlaaien.

Rommert en Dirk hadden zich een rustig tempo aangemeten, ook gezien de afstand, die we beide een poos niet gelopen hadden. Het bleek een tempo te worden van 5.20 min. per km met iedere vijfde een rustiger tempo met drinkpauze. en dat ging uitstekend via genoemd binnenpad over de Canterlandse brug richting Giekerk. Er volgde een zandpad over bedrijf D en C van de Praktijkschool en dat zorgde voor wat onbalans . Maar ach, de mooie omgeving maakte veel goed. Na weer een drinkpost voor het fietspad van Oenkerk naar Wijns pakten we een strak tempo richting Miedum.

Vlak voor Lekkum werden we afgeleid richting Bullepolder voor nog een extra 2 km terwijl Jan K. al de binnenkomers rondtoeterde. Dirk wilde elke afslag naar het dorp pakken, maar nee, het noodlot en de route voerde ons naar Snakkerburen en langs de Ee naar Lekkum en de finish.

Schitterend gelopen en voldaan gefinished in 1 uur 37 min. konden we douchen en het startnummer als lotnummer inleveren. En jawel, prijs op no. 220! Soms zit alles mee.

Jaap ging op zoek naar een mooi tempo voor de 10 km dat na een paar kilometer was gevonden. De 4.50 min/km was goed vol te houden tot de finish. Als 7e in zijn leeftijdscategorie finishte hij in 48 min. Wij zien toch resultaat van de tempoduurtrainingen van de laatste weken.

Blijven trainen dus. De foto's zeggen wat niet is geschreven.

RRR