Op de grote, stille heide

Bos, heide, akkers, zandpaden en boomwallen. Een trailrun is toch volstrekt iets anders dan een wegwedstrijd. Jaap B. en Niek deden zaterdag 29 oktober mee aan de RunForestRun idoor het Ballooƫr veld nabij het wonderschone Rolde in Drenthe.

Bij een trail gaat het meer om de (natuur-)beleving dan om de prestatie. Het bochtige en soms modderige parcours leent zich niet om een goede tijd neer te zetten.

Anders dan Niek heeft Jaap al vaker aan een dergelijke loop meegedaan. Door ervaring wijs geworden wist hij dan ook dat verdwalen erbij hoort. Zo ook zaterdag. De route is bewegwijzerd met kleine gele bordjes en rode linten in de bomen en struiken. Een afslag is zo gemist. Jaap en veel andere lopers die 14 kilometer liepen, zagen een afslag over het hoofd waardoor ze na twee kilometer op het 27 km-parcours uitkwamen. Dit ontdekten zij pas bij de eerste verzorgingspost op negen kilometer met als gevolg dat zij uiteindelijk bijna 22 kilometer liepen. Geheel in stijl met de relaxte sfeer van het evenement werden hierover na afloop nauwelijks klachten gehoord. Ach, het zonnetje scheen, de vogels floten en de bomen lieten zich in al hun herfstpracht van hun mooiste kant zien. Wat wil een mens nog meer. Ook Jaap genoot volop en beschouwde de onbedoeld extra gelopen kilometers als een training voor de Berenloop zondag op Terschelling. Jaap kwam binnen in 2:03:54.

Niek deed mee aan de trail over 27 kilometer waarbij hij zich van het begin af aan in de voorste regionen bevond.

De kopgroep versplinterde al vrij snel waardoor Niek grotendeels alleen liep en dus zelf in de woeste natuur het parcours moest uitvogelen.

Het viel niet altijd mee om plassen, kuilen, boomwortels en laaghangende takken te ontwijken en ondertussen ook nog de rode lintjes te volgen die de route markeerden. Met slechts een gemiste verzorgingspost bleef de schade beperkt. 

Uiteindelijk finishte Niek als vijfde in een tijd van 2:03:57.

Groeten, Niek