Bonifatiusloop kent alleen maar winnaars.

Boni logo

Zaterdag 17 maart 2018 werd voor de 17e maal de Bonifatiusloop in Dokkum georganiseerd. Deze editie kende allen maar winnaars omdat de weeromstandigheden zodanig waren dat het al een prestatie was om een afstand te gaan hardlopen te wandelen of aan de kidsrun je prestatie te leveren.Ook de verkeersregelaars en de mensen bij de verzorgingsposten plus alle andere vrijwilligers mogen we zeer dankbaar zijn bij het uitvoeren van hun taak bij een ijskoude Bonifatiusloop petje af voor alle vrijwilligers die de kou trotseerden.

De organisatie had de halve marathon wegens de voorspelde de gevoelstemperatuur van min 10 graden afgelast en daar voor in de plaats een 16km. parcours uit gezet.

Op de afstand van 16km gingen 3 lopers van loopgroep Dokkum van start in een deelnemersveld van 26 deelnemers.

Andries Jan en Klaasweb

Andries Damstra  liep een prima tijd in 1.06.16 kwam hij door de finish en werd nr. 7 in het klassement. Jan Faber en Klaas v/d Zee ,beiden in voorbereiding op de marathon van Rotterdam, liepen de eerste kmeters gelijk op waarna Jan iets meer over had en kwamen over de streep in respectievelijk 1.18.13 en 1.21.28.

Jaap Jaap B

Maar liefst 17 leden van loopgroep Dokkum gingen van start bij de 10 km hier was er een deelnemersveld van 265 atleten.Het parcours was iets gewijzigd er werd nu achter de voetbalvelden van Be Quick gelopen een verbetering ten opzichte van de vorige situatie.   

Met een uitstekende tijd van 48.56 min ging Thea v/d Meulen onder het finishdoek door er werd 3e bij de dames op de 10 km en kon met een mooie prijs huiswaarts keren  eindtijden van de overige dames Femke de Groot liep een keurige tijd van 56.50 min  Reina Hes 1.00.20, Joke Bleijerveld 1.00.37 en Attie v/d Woude 1.05.51.

femke Joke

Attie jilles janw en janr

Bij de heren van de loopgroep Dokkum was Jaap Visser het snelst in een prima tijd van 44.54 min kwam hij over de streep gevolgd door Jaap Baalbergen die een tijd van 46.34 min liep. De beide heren  Henk Baas en Durk Gros bleven in elkanders kielzog en kwamen in dezelfde tijd over de finish in de tijd van 53.35 min vlak hier achter zatten  Rommert Glazema   53.40 en Ulbe Keekstra 53.58. Roelof Elzinga en Peter Pranger bleven ook bij elkaar in de buurt Roelof iet sneller deze maal eindtijd 55.59 en Peter  56.28.

Roelof Henk B

Jilles Janw ulbe

Binnen het uur bleven Jilles Bijlstra en Jan Rietberg  er zat maar twee tellen tussen de eindtijden van de beide leden Jilles  liep 59.26 en Jan 59.28 vlak hier achter kwam Jan Wiersema binnen naar een lange tijd van blessure leed liep hij weer zijn eerste wedstrijd in 1.00.05 gevolgd door Jilles Visser hij liep de 10 km in  1.01.15.

Rommert JillesV

Met 100 deelnemers op de 5 km was deze afstand ook prima bezet Pieter Visser liep een uitstekende wedstrijd hij kwam binnen met een tijd van 21.54 min en eindigde in het totaal klassement als nr. 15 Bauke Keekstra liep gezamenlijk met zijn trainingsgroepje en die kwamen binnen rond de 31.00 min

Pieter Peter         

                                               thea.

Ondanks toch wel extreme weersomstandigenheden  een goed geslaagde Bonifatiusloop met dank aan alle vrijwilligers.

Sportgroet Roelof