Monnikenloop was genieten.

Zaterdag 24 maart was bijna de voltallig loopgroep Dokkum  deelnemer op de afstanden van de Monnikenloop op Schiermonnikoog. Na de koude Bonifatiusloop van de vorige week waar ook veel leden van de loopgroep aan deel hadden genomen gingen zaterdag 22 leden de overtocht maken naar het eiland. Helaas moesten er 3 leden door privé omstandigheden een dag voor de monnikenloop afzeggen anders was de gehele loopgroep bijna compleet aanwezig geweest bij deze prachtige loop op Schier.

boot1 arrive fjoertoer2

De boot genomen van Lauwersoog naar Schier aangekomen op het eiland de bus gepakt op naar de Toxbar waar de lopers hun t-shirt konden afhalen en in het dorp de sporthal opgezocht voor het omkleden en zich klaar te maken voor de wedstrijd.

 Pieter Henk Jelle

Het was prima loopweer goede temperatuur beetje grijs en weinig wind ideale omstandigheden voor de meeste lopers. De start van de 10 km was om 12.00 uur waar ook de meeste deelnemers aan de start kwamen van loopgroep Dokkum gingen hier 13 leden van start. Pieter Visser was het snelst weer terug van de loopgroep je moet vooraan starten anders is het lastig om met de sneller lopers weg te komen de paden zijn in het begin zijn smal dus lastig als je wilt inhalen. Pieter behaalde een 7e plaat in zijn leeftijd cat. Een prima tijd liep Henk Baas deze goed getrainde loopgroep lid verbaasd ieder keer weer met zijn gelopen tijden bij de wedstrijden waar hij aan deelneemt.

Rommert Frits Bauke

Met de tijd die Roelof Elzinga liep werd hij 5e bij de cat. mannen 60+ vlak hier achter kwam Frits de Jager en Rommert Glazema over de streep een kleine 2 min. later dan Roelof. De mannen Jelle Kramer, Jilles Bijlstra en Bauke Keekstra  deden ook niet van elkander onder en bleven vlak achter elkaar binnen komen. Voor Bauke al weer een hele prestatie om de afstand van 10 km te overbruggen hopelijk voor hen op de goede weg terug. Ook Reina Hes bleef dicht in de buurt van de heren van de loopgroep en liep een solide race.

De meeste loopgroep leden liepen qua tijd iets langzamer dan bij de Bonifatiusloop en dat is te verklaren het is een pittig parkoers met een paar klimmetjes en een smalle strook over het strand dat in het parkoers zit is het oppassen dus was het  geconcentreerd lopen om blessures te voorkomen.

  Attie Roelof Jan R

De door blessure geplaagde Jan Rietberg kon de 10 km tocht volbrengen even als Cor van der Woude die onderweg last van zijn kuit kreeg en die dit keer bij zijn vrouw in de buurt bleef en gezamenlijk de 10 km volbrachten.

De 10 EM { 16.1 km } gingen 12.10 van start Andries Damstra liep een uitstekende tijd en werd nr 11e in zijn leefstijds cat. Jaap baalbergen ook meestal in goede doen liep een prima tijd Gerard Dam bleef de goed lopende Jan Boon maar net iets voor. Sneller was Ulbe Keegstra deze keer maar liefst 6 min. sneller dan bij de vorige editie hij werd met zijn tijd bij de mannen 60+ nr 8 Peter Pranger is ook weer op de weg terug naar een vervelende blessure pakt hij de draad weer op en liep op zijn eigen tempo de wedstrijd uit. Ook de beide dames van loopgroep Dokkum liepen hun eigen race Joke Bleijerveld en Femke de Groot had toch liever iets minder kleding  aangedaan de warmte speelde onderweg tocht wel wat parten, maar desondanks was tevreden over haar gelopen tijd net zoals Joke die een vrij constante race liep.

Jilles V Andries Jan B

Fotograaf Dedde de Jong, uit nood geboren had anders gelopen maar door blessure leed kon hij niet starten, zorgde voor de nodige actie foto’s onderweg.

Nadat alle loopgroepsleden gedoucht hadden werd er verzameld bij de Toxbar waar Peter Pranger een prachtige wandel route voor ons uitgestippeld een prima herstel loopje op weg naar restaurant de Merlijn. Bij de Merlijn aangekomen konden we bijkomen van de inspanning die we deze dag geleverd hadden het nodig vocht en calorieën werden dan ook weer in orde gemaakt door de drankjes en het buffet wat er voor ons gereserveerd was

 Ulbe Peter Gerard

Het was goed vertoeven bij de Merlijn en op het eiland Schiermonnikoog een prachtig loop met 1700 deelnemers aan de start zeker om bij de volgende editie weer aan de start te staan.

ite1 ite2 ite3

ite4 ite5 ite6

Uitslagen 10 km:  Piet Visser 46.15    Jelle Kramer 102.31     Jilles Visser 105.10    Henk Baas 52.45    Bauke Keekstra 103.45 

Cor en  Attie v/d Woude  111.41    Roelof Elzinga 58.30       Reina Hes 103.31    Frits de Jager 100.31    Jilles Bijlstra 103.42

Rommert Glazema 100.31    Jan Rietberg 104.59

Uitslagen 16.1 km:  Andries Damstra 110.37    Ulbe Keekstra 126.35    Jaap Baalbergen 118.01    Peter Pranger 132.33

Gerard Dam 123.47     Fermke de Groot 135.24    Jan  Boon 124.05    Joke Bleijerveld 143.28

 

NB! Wie dit leest en je zit nog niet bij een loopgroep en mocht je dit aanspreken…..

we trainen op donderdagavond, we zijn een leuke en sociale hardloopgroep met een gediplomeerde trainer. Je bent van harte welkom om een keer mee te trainen. Voor meer gegevens zie op de website loopgroep Dokkum.

 

Sportgroet Roelof