Rotterdam Marathon was hot

Titl

Eindelijk is daar het weekend van de marathon. Na veel trainen en langdurige lopen komen hier en daar de pijntjes te voorschijn en zelfs de griep sloeg van tevoren nog toe. Het wordt dus hoogtijd om te gaan lopen. Zaterdag al op pad om 's middags in WTC de startkaarten op te halen. Hier straalt het marathon door de vele lopers, lekkere harde muziek en de vele stands met kleding, voeding, schoenen en met nog veel meer accessoires.

Eras2  eras3

De start was dit jaar voor het eerst net voor de Erasmusbrug. Dus na het startschot meteen omhoog de brug op. Goed voor de kuitspieren :-)

KJR

Jan en Klaas starten in vak 4 en Rob in vak 3. In vak A starten de wedstrijdlopers. De vakken zijn goed te vinden en net voor de start treffen de 3 mannen elkaar. Rob had zich de afgelopen maanden uitstekend voorbereid en is in goede vorm. Hij gaat dan ook voor en pr van ongeveer 3,35-3.40. Gezien hoe Rob loopt op de trainigen moet dit mogelijk zijn. Helaas wordt het zondag de warmste 8 april ooit gemeten. Een hele snelle tijd zit er dan ook niet in. Echter Rob komt nog over de streep in 3.54.46 en is tevreden. Jan is ook in vorm ondanks de griep van een paar weken terug. Helemaal herstelt komt hij aan de start en gaat voor een tijd onder de 4uur. Ook voor Jan geldt de warmste 8 april en komt binnen in 4.10.42 en is blij met zijn tijd. Klaas had wat blessures de laatste tijd en Ulbe is nog aan het werk geweest om de spieren goed los te maken. Maar ook voor Klaas geldt de warmte en hij komt binnen in 4.26.49. Het is bijna 10uur en LeeTowers zingt voor de 38ste keer zijn 'You Never Walk Alone'. Indrukwekkend galmt Lee over de lopers heen en we krijgen nu het gevoel dat het echt waar is: "We lopen mee met de mooiste marathon".

KJ1  rob2web K1

 

 Rob1web Jan1

Om 10 uur starten de wedstrijdrenners en hierna om de 3 minten een ander startvak. Rob start 3 minuten eerder en Jan en Klaas starten om 10.21 ongeveer. Op de Erasmus is het erg druk met toeschouwers. Op de brug hoor je dan ook heel veel hup Jan, Klaas en Rob. Na een paar km loopt iedereen voor zichzelf en Klaas treft 3 lopers uit Rdam die voor hem een perfecte snelheid lopen. Hij blijft bij hen tot een 26km. Hierna valt het groepje uit elkaar en bij een drinkpost raakt hij ze uit het oog. Onderweg lopen we langs het Feijenoord stadion en de Ahoy. Op elke hoek van de straat hoor je wel live muziek: jongeren op de drums, een koor met muziek van PinkFloyd, echte rock and roll of een dj. Op deze manier zijn we zomaar weer terug bij de Erasmus waar we nu voor de 2de keer over moeten. Aan de andere kant staat de teller op 28km. Wat vooral opvalt is het vele publiek langs de gehele route. De route gaat dan ook bewust door en langs woonwijken i.p.v. bedrijfsterreinen. Dit om veel publiek bij de route te krijgen. Nu lopen we verder over de Coolsingel en rechtsaf richting het Kralingse bos om zo weer terug te komen in het centrum bij het bordje van 40km. De temperatuur stijgt de laatste 10km en velen hadden het moeilijk en onderweg werd het een beetje een slagveld. Het werd noodzaak om bij elke drinkpost goed te drinken en af te koelen. Na de 40km was het richting de finish op de Coolsingel voor het stadhuis. We beseffen dat de Coolsingel wel heel lang is en op het einde pas de finish. Gelukkig halen wij alle drie de eindstreep. Met een prachtige medaille om de nek gaan we weer terug naar ons eigen hotel. Na een lekkere douche (en even op bed) is het tijd voor een heerlijk biertje en lekker eten. Het is heerlijk vertoeven op de terrassen en zelfs onze vrouwen hebben een geweldig weekend en hebben ook genoten. Maandagmorgen na het ontbijt en een koffie is het weer tijd om terug te rijden naar het Noorden. De laatste kilometers tijdens de loop vaak gedacht "ïk doe dit nooit weer", maar terug in de auto denken we alweer aan een volgende marathon. .

Groeten van,

 K2