UrbanTrail Leeuwarden is genieten

Zondag 21 april werd voor de eerste maal de Urban trail in Leeuwarden georganiseerd en met succes maar liefst 2100 deelnemers verschenen aan de start .

Start en finish volstonden op het zaailand er konden twee afstanden gelopen worden namelijk 6 km of een traject  van 10 km.

De ubran trail is bedoeld om zoveel mogelijk van de binnenstad en van de locaties waar je door heen   loopt te verkennen dus lekker genieten onderweg er is daarom ook niet een finish klok voor je eindtijd.

parcourskaart leeuwarden volledig

Om 10 uur klonk het startschot en de eerste groep lopers konden aan hun trail beginnen de2100 deelnemers waren over 4 groepen verdeeld en om de 20 minuten ging er een groep van start.

Roelof Elzinga was van loopgroep Dokkum de enige clublid die van start ging bij de ubran trail het was voor hem ook een nieuwe ervaring en was benieuwd wat hem te wachten stond.

Om 10.40 vertrok de 3e  groep waar ook Roelof  ook deel van uitmaakte bij de start nog even warming up gehad op de hier voor bestemde muziek en zo gingen we van start onder  werkelijk prachtige weersomstandigheden volop zon ideaal loopweer.

De deelnemers op de 10 km kregen met 19 locaties te maken waar ze door heen liepen o.a de Friesland zorgverzekeraar, H.Vleugel van Blokhuispoort {de oude gevangenis} Beerenburg museum, Koepel theater, Post Plaza ,Neushoorn en door de Prinsentuin en vele andere locaties.

 

Een prachtig parcours het was echt genieten onderweg mooie kleine straatjes prachtige gebouwen waar je door heen loopt door de Prinsen tuin het was zeer gevarieerd van trap lopen bij de Friesland hier 3 etage met de trap omhoog en weer naar beneden en de klimmetjes in de Prinsentuin zo ontdekt je Leeuwarden  ook eens op een andere manier.

h vleugel 1

Vlak voor de finish nog een rondje door het Boomsma Beerenburg museum waar de liefhebbers nog van beerenburgje konden genieten en zo op weg naar de finish onder weg vol op aangemoedigd  door de vele toeschouwers .

Natuurlijk mocht Running Center niet ontbreken in het parcours zo gingen ook nog eens 2100 deelnemers door de voor en achter deur.

Bij de finish werden alle Ubran Trail deelnemers getrakteerd op een ontbijt bestaande uit een krentenbol, banaan, drinken en een muesli reep .

Een hele mooie ervaring de Ubran Trail Leeuwarden aan te bevelen om een keer mee te doen je komt op veel plekken, gebouwen en straatje waar je normaal niet vaak komt en waar bij deze loop de tijd er niet toe doet lekker lopen en genieten van de omgeving.

Sportgroet Roelof