Heel veel lichtblauw bij de Kollumerkatloop.

Donderdag 26 april werd voor de 17e maal de Kollumerkatloop georganiseerd. Normaliter vindt deze loop in Kollum op de vrijdagavond plaats maar i.v.m  met Koningsdag vond deze editie op de donderdagavond plaats. Met ruim 100 scholieren aan de start bij de scholierenloop was deze afstand goed bezet en ook dit jaar was er goed doel gekoppeld aan totale opbrengst van de katloop namelijk Spieren voor Spieren. De weeromstandigheden waren ideaal prima temperatuur en een fris windje prachtig weer voor de deelnemers die konden lopen op de afstanden van 13.8 km en 6.4 km.

loopgroep dokkum

Om 19.30 klonk het start schot en een aantal van 200 lopers gingen van start van de loopgroep Dokkum kozen er 12 leden om de 13.8 km te gaan lopen. Rob Pestman ging er als een speer van door. Rob goed hersteld van de marathon van Rotterdam had goede benen hij was van plan de 6.4 km te gaan lopen, maar miste de afslag  bij de Goudberg. Hij moest hij door naar Buren en zo weer terug naar Kollum om zo de 13.8 km te volbrengen. Dat ging hem prima af met een finishtijd van 58.49 min. was hij dan ook dik tevreden. Onze snelle man Andries Damstra zat Rob dicht op de hielen en kwam de laatste km ook heel dicht bij hem in de buurt maar kom Rob net niet in de sprint verslaan eindtijd van Andries 58.59 min.

Een prima dag voor Gerard Dam, hij liep een goede race en ging met een tijd van 1.06.34 uur over de meet. Jaap Baalbergen, altijd een solide loper, liep een keurige 1.08.14 uur. Net ging 3e plaats voor Thea v/d Meulen met een tijd van 1.10.34 werd ze nr. 4 bij de dames op de 13.8 km. Ook van Rotterdam goed hersteld Klaas v/d Zee pakte zijn eerste wedstrijd weer na deze marathon en liep een tijd van 1.11.09 uur. Ulbe Keekstra liep zijn eigen race en dat ging hem goed af eindtijd 1.13.01 uur vlak hier achter kwam Jan Boon over de finish Jan die zijn loopschoenen even inwisselt voor wandelschoenen hij gaat namelijk  de vierdaagse van Nijmegen wandelen finishtijd Jan 1.14.13 uur. Durk Gros kon net niet het tempo van Jan Boon volgen en moest een minuutje toegeven op de tijd van Jan en kwam zo over de meet in 1.15.17 uur.

femke

Er was een groepje onderweg ontstaan met daarin Femke de Groot en Tini Wouda en haar man Jan en nog een paar anderen deelnemers die zo samen met elkaar konden optrekken om de 13.8 km te volbrengen en gezamenlijk in 1.20.08 uur onder het finish doek doorgingen. Goede benen had Jan Rietberg die de laatste jaren geen afstanden boven 10 km had gelopen maar deze avond het aandurfde op de 13.8 km starten en dat gold ook voor Joke Bleijerveld die de laatste weken iets minder kon trainen vanwege drukke werkzaamheden beiden liepen een keurig tijd Jan liep 1.22.31 uur  en Joke 1.26.05 uur.

Bij de 6.4 km gingen 9 leden van loopgroep Dokkum van start. Met een tijd van 28.43 min was Jaap Visser de snelste weer terug van de loopgroepsleden op deze afstand.

tracey

Voor Tracy v/d Ploeg was het prima avond. Ze pakte de eerste plaats bij de dames op de 6.4 km in een uitstekende tijd van 31.57 min. Er ontstond een duo onderweg na een paar honderd meter vonden Dedde de Jong en Henk Baas elkaar en de beide heren liepen een prima race met een tijd van 32.41 min gingen ze gezamenlijk over de finish. Met 2 minuutjes achterstand volgde Roelof Elzinga met op de hielen gezeten Jilles Bijlstra die zich zelf verbaasde over de prima wedstrijd die hij liep Roelof liep 34.41 min en Jilles 35.09 min.

Onze trainer Ed Velderman was deze avond vrij van de training en noteerde de eindtijden van de loopgroepsleden zo noteerde hij voor Peter Pranger 35.35 min op de 6.4 km voor Jelle Kramer 36.55.min en Jilles Visser maakte zijn debuut bij de Katloop en ging met een eindtijd van 38.59 min over de finish.

Prachtig loop goed georganiseerd met dank aan sv Friesland en de vrijwilligers en dank aan alle lopers die deze avond liepen voor het goede doel Spieren voor Spieren.

 

Sportgroet Roelof