Bert Jelsma goed in actie bij de Twirreloop in Wytgaard

Woensdagavond 9 mei kwamen er een 200 lopers in aktie bij de Twirreloop in Wytgaard. Het is het middelste loopje dat in de meimaand op de woensdagavond wordt georganiseerd. Na Lekkum volgt Wygaard en kun je de derde lopen in Stiens  De Twirreloop had wat concurrentie van de wandel Elfstedentocht en de  voetbal wedstrijd Heerenveen-Utrecht  en het warme weer dus er waren een kleine 100 deelnemers minder aan de start dan bij de vorige editie.Het werd een pittige loop voor de meeste deelnemers. De temperatuur was in het begin nog behoorlijk boven de 20 graden en dus warm. Echter met voldoende water posten onderweg  en over de finish en het koelde later gelukkig iets af werd het iets aangenamer voor de lopers.

Bert bert2

Bert Jelsma goed hersteld na een tijd van blessure leed  ging vanavond om 19.30 van start op een mooi parcours langs de Zwette. Het ging Bert goed af  op de afstand van 10.1 km. Geen last van de blessure en hij kon het tempo prima vast houden over de gehele afstand en noteerde een eindtijd van 56.37 min.

Ook voor Klaas v/d Kooij was het nog even zoeken hoe het met de conditie zat. Hij had het streven om binnen het uur te finishen en dat lukte ondanks dat het lopen even op de tweede plaats komt, want fietsen heeft even voorrang. Klaas zal met Pinksteren voor de 39e maal de Elfstedentocht fietsen. Klaas liep een keurige tijd van 57.36 min op de 10.1 km

KvdK. Bauke

Bauke Keekstra was nog te zien in het progamma Heaop omrop Fryslân waar hij een looptraining gaf aan mensen met beperking. Voor Bauke waren het 10 zware km had last van de warmte en dat kon je zien aan zijn eindtijd 1.04.08 uur normaal blijft hij op deze afstand onder het uur.Zoon Erwin Keekstra liep een verdienstelijke 15.1 km in 127.09.

Roelof  dedde

Op de afstand van 5.8 km gingen Dedde de Jong en Roelof Elzinga van start deze heren die in het verleden vaak gezamenlijk een afstand liepen bleven deze keer niet bij elkaar. Dedde voorvarend van start en Roelof kon die tempo niet bijhouden. Hij moest al gauw een gaatje laten vallen en zijn eigen tempo gaan lopen. Met een prima tijd van 27.25 min werd Dedde eerste bij man. cat.50+ . Roelof had het lastig en kon niet goed in ritme komen en de eindtijd van Roelof 30.48 min met een derde plaats bij cat. man. 60+.

Met dank aan de organisatie van de Twirreloop in Wytgaard en sv Friesland en alle vrijwilligers voor hun inzet.

Sportgroet Roelof.