Molenloop pittig en fris, maar met veel zon

Wel gaan….niet gaan....WEL.... Bert en KlaasZ hadden al eerder aangegeven dat zij graag willen lopen en Ed had ook veel zin. De inschrijving is in de tennishal net voorbij Froubuurt en hier is ook de start/finish. Met zo’n 150 lopers was er de mogelijkheid om te kiezen uit 4 afstanden: 5, 11, 17.8 en de 21km.

start2  Klaas en Bert2

Alle drie liepen we de 17.8km. Eerst door Froubuurt en dan door Oude Leije, Ouwesyl, Oudebildtdijk, Nieuwebildtdijk, Koedyk en via Ouwesyl langs de Leijstervaart en Oude Spoorbaan terug naar de finish. De 3km langs de oude zeedijk richting het Oosten was koud met een strak windje. Wij liepen voorop de trekkers en andere grote machines, die ons maar wilden blijven inhalen. Dan toch maar aan de kant en gelukkig ging alles goed en kwamen we voor de 2de keer in Ouwesyl. Ed liep iets sneller.

                           ed2

Bert en Klaas konden beiden hetzelfde tempo aanhouden met nog zo’n 4 km langs de vaart richting de eindstreep. Ed finishte in 1.30.51 en kwam hiermee op de 4de plaats, Klaas in 1.36.18 en Bert in 1.36.48. Voldaan met een bekertje bouillon werd er even nagepraat. Nog op te merken is dat Tiny (onze gastlid) finishte als 2de vrouw op de 17.8km in 1.40.30. Een prima prestatie!

Klaas