Ameland Adventurerun

SliderWeb

 Zaterdag 15 december de 15de Adventurerun

De boot vertrokt door het zeer lage water een half uur later dan gepland. Met de boot van 10.30 kwamen Bert en Klaas om 12.00 uur aan in Nes. Gelukkig hadden we nog enige tijd om ons om te kleden in huize Sietse Hellema waar we waren uitgenodigd door een groep renners uit Dokkum en nog om een broodje te eten. Bert startte voor de 10km en Klaas een half uur later voor de 21km. Attie en Lysbeth startten ook voor de 10km. We hebben beide dames niet kunnen vinden tusen alle 4500 lopers. Alweer een record aantal deelnemers en de run zat dan ook al bijna een maand helemaal vol. De wind haalde steeds meer aan en dat betekende bikkelen tegen de zuid-oosten wind op strand.

attie  file1 12

Attie liep een goede 10km en met 1.06.46 kwam ze over de finish. De route vande 10 was gelijk gebeleven en dat betekende 1x over het strand en daarna door de bosssen richting Buren. Hierna langs de voetbalvelden van Geel Wit naar Nes

klaas2 KZ 

Klaas moest 2x over het strand en in totaal 4km. De route van de 21 was een nieuwe route en werd nu voor de 2x gelopen. Voorheen ging men de laatste 5-6 km langs de zeedijk terug. Nu echter bleef men in de duinen heen en weer / op en neer richting het Oerd, camping Kleinvaarwater Buren en ook weer naar Nes. Pittige route over schelpepaden en vooral de ruiterpaden. Klaas kwam over de finisch in 1.57.01.

 lysbeth bert

Bert had zich al veel eerder opgegeven voor de Adventure en wel voor de 10km. Hij wilde de kaart nog wijzigen in die van de 21km. Echter de 21 zat ook al vol en de kaart kon niet meer omgezet worden. Bert was niet getreurd en startte met volle moed.Ook hij vond het pittig en zwaar en finishte in 57.07. Lysbeth was nog niet zolang lid van onze club en ze liep meteen al een 10km. Zij finishte in 1.08.01 en was hier reuze blij mee.

Na de streep volgde de traktatie: een mooie medaille, een warme douche in huize Hellema en heerlijke versnaperingen op het terras. Om 18.00 uur met de boot terug naar de vaste wal. Gelukkig stond het water iets hoger en de boot vertrok precies op tijd.

Al met al een hele mooie dag en echt voor herhaling vatbaar.

file2 12 file3 7

 kz