Even voorstellen

Profiel van onze loopgroep:

  • hardlopen op verschillende niveaus (van beginners tot gevorderden)
  • voor gezelligheid en gezamenlijke sportbeleving
  • voor op peil houden van de lichamelijke conditie
  • of gericht werken aan prestatieverbetering
  • begeleiding door deskundige trainers

Hardlopen is niet alleen erg gezond, maar het biedt ook veel voldoening. Bij loopgroep Dokkum staat het plezier in het lopen voorop en dan pas het leveren van prestaties. Daardoor heerst er een gemoedelijke sfeer tijdens de trainingen. Dat wil niet zeggen dat alleen de recreatief ingestelde loper bij ons terecht kan. Ook de hardlopers die meer gericht zijn op het leveren van prestaties komen bij onze loopgroep aan hun trekken. Onze deskundige trainer kan een schema maken dat er op gericht is de individuele prestatie te verhogen en persoonlijke doelen te realiseren. Bij onze loopgroep kunnen lopers van verschillende niveau's terecht. Of je nu beginner of een gevorderde loper bent, bij ons kun je je conditie op peil houden of verbeteren. 

Gezelligheid en ontspanning worden bij onze club ook niet uit het oog verloren. Zo staat er elk jaar een barbeque op het programma en rond de feestdagen in december een kerstborrel. Deelname aan loopwedstrijden is niet verplicht maar wordt wel aangemoedigd. Met het loopcircuit wordt bijgehouden welke loper de meeste kilometers maakt in prestatieloopjes of wedstrijden. De hoogst genoteerden worden beloond met een prijs. Het lid dat in 2015 de meeste kilometers maakte liep 311 wedstrijdkilometers. Alle leden samen liepen 2781 kilometers tijdens wedstrijden of recreatieve georganiseerde loopjes. Lees de ervaringen op deze website onder de knop loopverslagen.

Eenmaal per jaar wordt er door de club een ‘buitenlandse’ loop georganiseerd, waarbij we met zoveel mogelijk leden afreizen naar een loop buiten de provincie, waarna we de dag afsluiten met een etentje.

Loopgroep Dokkum is nauw betrokken bij de organisatie van de Be Quickloop en de Bonifatiusloop.