PR voor Jaap Baalbergen bij Holterbergloop oktober 2008


Zaterdag liep Jaap Baalbergen uit Dokkum een nieuw PR op de 10 EM tijdens de
Diepe Hel Holterbergloop. Met prima weersomstandigheden en een prachtig parcours was het genieten voor de meer dan 1500 deelnemers. Het is een pittig parcours met een hoogteverschil vanaf de start bij de Holterbergloop tot de top van deze beklimming van wel 10%.Jaap ging rustig van start om zijn krachten bij deze beklimming goed te verdelen. Hij kwam na 8,67 km door in een tijd van 40:36 en passeerde het 10 km punt in een tijd van 47:00 min. De laatste 4 kilometers gingen bergafwaarts en Jaap kon daardoor nog een tempoverhoging plaatsen en met een tijd van 1:14:33 min kwam hij over de finish. Voor Jaap was dit een persoonlijk record op deze afstand van 16,1 km en tevens 3 minuten sneller dan de vorige editie van deze loop.

Klaas van der Kooij uit Damwoude liep ook een prima race. Hij verdeelde zijn krachten ook prima om bergopwaarts niet voluit te gaan, maar het tweede gedeelte van de afstand snelheid te verhogen. Klaas kwam door op de 10 km in 50 min en zijn eindtijd was 1:19:33 min.


De dames Reina Hes en Thea van der Meulen beide uit Dokkum waren naar Franeker vertrokken om een afstand te lopen van 14,5 km als voorbereiding op de halve marathon van Terschelling. Deze loop was georganiseerd in het kader van 100 jaar Elfstedentocht.
Met prima loopweer maar met een matig tot af en toe een stevig briesje konden de deelnemers starten op de 4-11-14,5 en 20 km en kwamen 200 deelnemers in actie.
De dames gingen rustig van start en in een tempo van 5 minuut per kilometer werden de eerste kilometers afgelegd. Daarna moest er tegen de wind in worden gelopen en ging het tempo iet omlaag. Reina en Thea bleven de gehele gelopen afstand bij elkaar en zouden niet helemaal voluit gaan, maar zien de wedstrijd als een goede voorbereiding op de Berenloop van Terschelling. Reina en Thea kwamen gezamenlijk over de streep in een tijd van 1:17:14. Reina was dan ook zeer tevreden met deze gelopen tijd in voorbereiding op de aankomende halve marathon.


Sportgroet Roelof Elzinga