LoopgroepDokkum loopt in uitverkochte editie GroetuitSchoorl.run 2019

  Schoorl logo  die ook dit jaar weer was uitverkocht, vond plaats op zondag 10 februari. Naast het NK-profs 10 km, vonden ook nog de Mizuno 10 km, Mizuno 21,1 km en Run2Day 30 km plaats. Rond de klok van 8.30 uur vertrokken vanuit het hoge noorden Jan Boon (autobestuurder, navigator en Noord-Holland-kenner), Klaas van der Zee ( altijd de rust zelve), Femke de Groot-Raaijmakers ( weervrouw) en Bert Jelsma in de nieuwe sponsorkleding richting Schoorl. Onderweg werd het wat stiller in de auto enerzijds veroorzaakt door gezonde spanning anderzijds door de vele regendruppen en de ruitenwissers die Jan op volle toeren had gezet. Toch was het weervrouw Femke die de mannen kalmeerde en ‘een gat in de lucht had geconstateerd.’ Het komt helemaal goed, aldus Femke. Via binnenwegen en sluiproutes reed Jan de auto tot bijna in de sporthal ( dichterbij kon bijna niet, wat een luxe) waarna er tijd genoeg was voor de voorbereiding en een bakje koffie.

                             Groep

De start was gelijktijdig voor zowel  de halve marathon ( Jan en in eerste instantie ook FemkeJ ) als ook de 30km ( Klaas en Bert).  Sponsor Frits de Jager ( de Jager RVS ) had de druk nog iets verhoogd door Friese oranjekoek voor de hele loopgroep in het vooruitzicht te stellen wanneer er in totaal binnen de 10 uren zou worden gelopen. Rond de klok van 11uur klonk het startschot. Na nog enige regen en bijna geen wind werd er onder goede en droge omstandigheden gelopen en kwam de weersvoorspelling van Femke helemaal uit.

JB Femke

Het parcours liep onder andere door bossen en duinen van het prachtige natuurgebied van Staatsbosbeheer, tevens ook het goede doel van dit jaar. Jan Boon liep de halve marathon in een steady tempo en kwam fris over de finish in een prachtige tijd van 1uur en 51 minuten. Klaas en Bert liepen de eerste 16km samen maar na een plaspauze van Bert werd er in eigen tempo verder gelopen. Klaas hield het tempo goed vast en eindigde de 30 km in 2 uur en 50 minuten. Bert deed het iets rustiger aan en kwam Femke 1km voor de splitsing ½ marathon - 30km tegen.  Bert kreeg  na 26km wat lichte kuit- en buikkrampen en moest 1 km voor de finish nog even het kuit flink oprekken waarna de finish als rookie op deze afstand werd behaald in 2 uur en 55 minuten.

Bert KZ

Femke bleek op de splitsing  voldoende girlpower te bezitten door ook als rookie  toch de 30 km te gaan lopen. In een steady tempo en met  de juiste muziek in de oren kwam Femke over de streep in 3 uur en 10 minuten. Een fantastische prestatie en een goede eerste test voor de marathon van Berlijn in september! Na even verhalen ophalen en een lekkere  warme douche reed Jan richting het Friese land; alvorens in Noord Holland een gezellig wegrestaurant genaamd de Zingende Wielen in Den Oever aan te doen ( na gedane arbeid is dit ons vaste stekkie, aldus Jan en Femke) Na een heerlijke hap eten en een koud slokje werd er huiswaarts gekeerd. Het was een zeer geslaagde en gezellige dag!

Tja en die oranjekoek……..dat wachten we af op onze donderdagtraining! Op zondag 9 februari 2020 is de eerstvolgende Groet uit Schoorl Run en deze is zeker voor herhaling vatbaar.

Tekst: Bert  / design: Klaas