Monnikenloop 2019

Op zaterdag 30 maart was de 18e Monnikenloop op Schiermonnikoog. Met een mooi ploegje van de loopgroep hebben we daar aan meegedaan. Helaas moesten Jilles B, Tineke en Klaas vdZ  door blessures afzeggen. Jammer genoeg kon Dedde net als bij de vorige Monnikenloop niet in aan de loop mee te doen. Hij was gelukkig wel mee deze dag en heeft weer prachtige actiefoto’s genomen. Driemaal is scheepsrecht ,volgend jaar ren je weer mee. Meer foto's van Dedde staan op onze website loopverslagen 2019. Voor Tricia en ondergetekende was het de eerste keer dat we als officieel lid van Loopgroep Dokkum meerenden. En dat hebben we geweten! ( in zeer positieve zin).

  jaabaa  klaas

Nog voor we op de boot waren, werd ons via de groepsapp meegedeeld dat er benedendeks plaatsen voor ons waren. Wat een luxe! Op de boot werd er nader/wederom kennisgemaakt met gastleden Reina en Thea, en ook Cor de man van Attie was van de partij.  Jan B had al laten weten dat hij zijn bakkunsten thuis ging vertonen in verband met zijn verjaardag eerder die week. Dus genoten we van koffie met voortreffelijke cake (wonderlijk overigens hoe die in plastic verpakking kwam….)

Eenmaal van de boot moesten we even wachten, maar uiteindelijk konden we met z’n allen in de bus. De uitstapplek zorgde nog voor enige hilariteit, waarna we naar het centrum liepen. Bij de Toxbar de shirts opgehaald en daarna nog een zonovergoten terras gepakt. We waren er al gauw over uit dat het een warme loop zou worden en de kledingkeuze werd nog even besproken. De heren konden zich omkleden in de sporthal en voor de dames was de kampeerboerderij Binnendijken weer beschikbaar.

attie Henk

Om 12.00 uur klonk het startsein voor de 10 km. Henk, Klaas vdK, Attie, Cor en Tricia werden aangemoedigd bij de start. Tien minuten later vertrokken Thea en Reina bij de 5km. Voor beide dames een uitdaging! Thea haar knieblessure is nog niet hersteld, maar ze durfde de 5 km wel aan. Hartstikke mooi dat je er bij was Thea en dat het rennen afgewisseld met wandelen goed ging. Hetzelfde geldt voor Reina. Ze had drie maanden niet gerend en de insteek was een mooie, gezellige dag. Dat was het al maar de 5 km ging ook goed en Reina was terecht dik tevreden. Om 12.20uur ging de 10 mijl van start. Jaap B, Andries, Jan B, Femke en Hinke deden hier aan mee. 

 Tricia Reina

De Monnikenloop is een unieke hardloopwedstrijd over een prachtig parcours door de diverse landschappen van Schiermonnikoog. Vanaf de start op de Reeweg ( waar ook de finish is) wordt er gelopen op schelpenpaden, door kwelder, bos en langs het strand.  Tussen de 1e en 2e waterpost zaten een paar stukken waar de warmte ons flink parten speelde. Na het strand kwam een stuk duingebied waar het behoorlijk drukkend was doordat het windstil was daar. Ook op de weg richting bunker was het voor sommigen flink afzien. Er werd daar reikhalzend uitgekeken naar een waterpost! Die overigens nog verdraaid ver weg was…..

  pizza =restau

 Ondanks de warmte en dorst onderweg bij sommige lopers onder ons, heeft iedereen goed kunnen lopen.Pieter heeft zelfs zo goed gerend dat hij eerste in zijn categorie ( 5km mannen 40+) werd. Proficiat Pieter, knappe prestatie! Nog op de Binnendijken tijdens het omkleden, kregen we alweer een appje met de vraag wat we wilden drinken. En zo stond ons drankje bij aankomst op het terras al voor ons klaar!  Daar vertelde iedereen over zijn/haar ervaringen tijdens de loop. Na de nodige drankjes en hapjes werd besloten nog een korte(!) wandeling te gaan maken. We hebben de dag op Schiermonnikoog afgesloten bij Het Wantij, genietend van pizza, wijn en bier. Snel nog een ijsje in het dorp en toen weer op naar de boot. Iedereen was het er over eens: We hebben een geweldige dag gehad! ( daar getuigden ook de vele appjes van, de volgende dag).

Als nieuwe leden waarderen wij het zeer dat wij welkom zijn bij Loopgroep Dokkum. Ook op een dag als deze hebben we dat weer ervaren. Dat er nog vele mooie  loopevenementen en andere sportieve momenten met elkaar mogen volgen.

Hieronder de gelopen afstanden en tijden.

pieter1

5 km:     

Thea 49.10 ,  Reina 34.15

10 km:   Klaas vd K  1.02.22, Attie  1.09.34, Cor 52.56, Henk 52.54, Tricia 59.04

10 mijl:  Andries 1.11.24, Jaap B 1.19.18, Jan F 1.26.47, Jan B 1.30.24, Femke 1.42.01, Hinke 1.37.42

hinke

tekst:  Hinke de Vries