Joke zeer tevreden over comeback bij Slach om de Mar.

                         Joke

Zaterdag 13 april 2019  werd voor de 26ste keer de Slach om de Mar in Bergum georganiseerd.

Dit jaar waren start en finish op een andere locatie namelijk bij Weter – Willenpark naast beweging centrum  Reset waar tevens de deelnemers zich in konden in schrijven en men kon omkleden en douchen.

Ieder  jaar wordt er een goed doel aan de Slach om de Mar gekoppeld dit jaar ging het opgebrachte bedrag naar Zienn, die zorgt voor opvang en ondersteuning van mensen die door omstandigheden dreigen dakloos te worden.

Het deelnemers aantal van dit jaar een stuk minder dan bij de vorige editie misschien door de weersomstandigheden of concurrentie van andere loopjes in de buurt (Vuurtorenloop)

Het was zaterdag guur 3 graden een licht sneeuwbuitje nog voor de start waar een totaal van 125 deelnemers om 11.00 uur op het statschot wachten.

Loopgroep Dokkum kwam met 5 leden aan de start 4 liepen  de 10 km Ulbe Keekstra liep een uitstekende wedstrijd en ging met een tijd van  49.12 min. Vlak achter Uble ging Klaas van der Zee over de finish hij had de eerste km gezamenlijk opgelopen  met  Ulbe, maar kon zijn tempo niet volgen en de eindtijd van Klaas werd 51.31 min.

Ulbe Klaas

Het was de 8ste maal voor Roelof Elzinga dat hij aan de start kwam bij deze loop die al diverse malen van parcours is veranderd ook bij deze editie de eerste 6 km zijn gelijk maar de laatste 4 km is vernieuwd en ook een stuk mooier om te lopen.

 Voor Roelof niet zijn beste editie snipverkouden en te warme kleding aan speelde parten om een goede tijd te lopen bij km 7 was de energie op bij de start was het 3 graden maar inmiddels was de temperatuur behoorlijk opgelopen toen de zon doorbrak de laatste 3 km gingen dan ook op karakter naar de finish tijd 58.00 min.       

                         Roelof

Voor Joke Bleijerveld was het na een behoorlijke periode van herstel haar eerste wedstrijd en dat ging haar goed af de laatste 5 km gingen sneller dan de eerste 5 km dus een goed opgebouwde wedstrijd dik tevreden ging ze met een tijd 101.14 over de finish.

Na een knieoperatie begint Dedde de Jong weer rustig op te bouwen na zijn oude niveau daarom een korte afstand van 5 km om te voelen hoe de knie zich houd en het ging prima oud club lid Thony v/d Veen de speaker bij de Slach om de Mar haalde Dedde binnen en kon melden dat hij 26.30 min. had gelopen.

Sportgroet Roelof